Bevrijding: festival in Roermond, tokkelen in Weert

Bevrijding van Weert - September 1944

ROERMOND | WEERT –  Op 5 mei vieren wij de bevrijding van Nederland in 1945 en dat we sindsdien in vrijheid leven. De hele dag door zijn er festiviteiten in het land. Het Bevrijdingsfestival van Limburg vindt plaats op de Markt in Roermond.

Tijdens dit bijzonder gezellige evenement kunnen de bezoekers genieten van goede muziek en indrukwekkende culturele uitingen. Alles natuurlijk om het vieren van de vrijheid, maar ook om te beseffen dat vrijheid iets is waarvoor je altijd je best zult moeten blijven doen. Bevrijdingsfestival Roermond is een van de 14 Bevrijdingsfestivals van Nederland en trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers naar de gezellige Markt in de binnenstad.

In Weert zijn er de volgende activiteiten:

Bevrijdingsconcert
Er is een gratis Bevrijdingsconcert in de St. Martinuskerk van 14.30 -16.00 uur met optredens (klassiek en eigentijds) van diverse Weerter jongeren muziekgezelschappen en solisten.

Tokkelen en oude legervoertuigen op de Nieuwe Markt
Tussen 13.00-17.00 uur kan er getokkeld worden vanaf het dak van de Ursulinengarage – een spannend onderdeel voor jong en oud. Ook hier start wederom een rondrit over de Singels van oude legervoertuigen. Voor alle bewoners en bezoekers van Weert een mogelijkheid om mee te rijden.

 

Vorig artikelZaterdag 4 mei Dodenherdenking Rumolduskapel Weert
Volgend artikelGeslaagde wedstrijd ‘Eerste Hulp aan Drenkelingen’ in Nederweert