Birgit Op de Laak voorgedragen als burgemeester Nederweert

NEDERWEERT – De gemeenteraad van Nederweert heeft Birgit Op de Laak uit Horst voorgedragen als nieuwe burgemeester.

Mevrouw Birgit Op de Laak is 57 jaar en woont in Horst. Ze is sinds 2010 wethouder (PvdA) in de gemeente Horst aan de Maas. Voor die tijd was zij 9 jaar gemeenteraadslid en fractievoorzitter in Horst (aan de Maas) en daarnaast werkzaam als leidinggevende in het sociaal cultureel werk. Mevrouw Op de Laak is getrouwd en heeft 2 volwassen dochters.

De raad is van mening dat zij over alle kwaliteiten beschikt die voor het burgemeesterschap nodig zijn en dat zij uitstekend past in het profiel.

Aanbeveling
De aanbeveling wordt gedaan aan de minister van Binnenlandse Zaken en
Koninkrijksrelaties, mevrouw K. Ollongren. De beëdiging van Mevrouw Birgit Op de Laak   zal naar verwachting plaatsvinden in augustus tijdens een bijzondere raadsvergadering door de Commissaris van de Koning de heer Bovens.

Vorig artikelWeert stad in het groen – 106/365
Volgend artikelBijles Weert genomineerd voor Avans Ondernemer van het Jaar