Bonnefanten museum koopt ‘Miereveld’ portret

MAASTRICHT – De Weiss gallery maakte vandaag op de laatste dag van de TEFAF bekend dat het Miereveld portret (waar heel Maastricht nu met vol hangt) is aangekocht door het Bonnefanten museum.

‘We’re delighted to announce that today we sold our iconic Mierevelt portrait to Bonnefanten. Here pictured is their Curator of Old Master Paintings Lars Hendrikman and the current Vice-Governor of Maastricht Ger Koopmans with the painting.’

De aankoop gaat om een portret van Frédéric Maurice de la Tour d’Auvergne (1605-1652) door de provincie Limburg.

Geschiedenis Maastricht
Het betreft een olieverf op een paneel van Jansz. van Mierevelt (1567-1641), dat verweven is met de geschiedenis van Maastricht. Als compensatie voor deelname aan het beleg van ’s-Hertogenbosch in 1629 en kreeg De la Tour het medebestuur van Maastricht en werd er later gouverneur. Het portret gaat naar het Bonnefantenmuseum.

Vorig artikelDagkrabbel 83/365
Volgend artikelHockey: Heren Weert niet verder in de beker maar doen goede zaken in de competitie