Hockey: Heren Weert niet verder in de beker maar doen goede zaken in de competitie

WEERT – Afgelopen weekend hebben de hockeyers van Weert twee maal tegen het Veldhovense Basko gespeeld. Op vrijdagavond verloor Weert uit in Veldhoven via shoot-outs nadat de score na zeventig minuten op 1-1 bleef steken. Door dit verlies zijn zij nu uitgeschakeld in de beker. Zondag hebben de Weerter heren revanche genomen op de Veldhovenaren door nu thuis met 3-2 te winnen en daarmee pakken zij drie belangrijke punten in de competitie.

Waar afgelopen vrijdag Basko op een vroege voorsprong kwam, was het zondag Weert dat als eerste de score opende via een strafcorner die door Sjors Kessels binnengetipt werd. Na deze vroege openingstreffer probeerde Weert de voorsprong uit te bouwen, maar zonder succes. Halverwege de eerste helft kwam Basko weer op gelijke hoogte via een strafcorner. Nog voor rust kwam de uitploeg zelfs op een voorsprong door wederom een strafcorner te benutten. Met een 1-2 tussenstand gingen de beide partijen de rust in.

Na de rust herpakte Weert zich en lieten zij het spel zien van voor het eerste tegendoelpunt. Aan het einde van een strafcornervariant stond Yves Dujardin om de bal binnen te schuiven en zo tekende hij voor de gelijkmaker. Weert voerde de druk verder en kwam tot meer kansen. Maurice van Lierop – die na de bekerwedstrijd van vrijdag nog viraal ging op verschillende sociale media door zijn “tornado-shoot-out” – scoorde vervolgens de 3-2. Deze voorsprong werd door Weert niet meer uit handen gegeven.

Volgende week staat de Midden-Limburgse derby Concordia-Weert op het programma. Op zondag om 14.45u treffen de beide partijen elkaar in Roermond.

Vorig artikelBonnefanten museum koopt ‘Miereveld’ portret
Volgend artikelHockey: Dames Weert verslaan DES en staan nu 4 punten los