Elke week deelt een Weertenaar zijn of haar favoriete gerecht.
De gerechten van zestig Weertenaren zijn in 2014 door Buitengewoon Tafelen gebundeld in een glossy kookboek. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht


Gerecht voor 4 personen


50 minuten bereidingstijd


Recept van Julian Hupperetz

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 200 gram katenspek
  • 125 gram tapenade van zongedroogde tomaten
  • 800 gram kleine aardappeltjes in de schil
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • 4 blaadjes verse salie
  • zout
  • olijfolie
  • boter
  • cocktailprikkers

Bereiding

Was de aardappeltjes en snijd ze doormidden. Leg de aardappeltjes in een ovenschaal en bestrooi ze met rozemarijn. Voeg 3 eetlepels olijfolie en een snufje zout toe. Zet de aardappeltjes 45 minuten in oven op 200 °C.

Snijd de kipfilets bijna doormidden en vouw ze open. Vul ze met een forse eetlepel tomatentapenade en een blaadje verse salie. Vouw de kipfilets dicht. Omwikkel met katenspek en steek vast met cocktailprikkers.

Verwarm 1 eetlepel olijfolie en 50 gram boter in de pan. Bak de kipfilets op hoog vuur even aan. Laat ze vervolgens op laag vuur 20 minuten garen. Serveer bij de kipfilets en de aardappeltjes haricots verts.

Wijntip van Ingrid!

[wie_is_ingrid]

Grotta Rossa, Carignano del Sulcis
Krachtig en intens aroma van rood fruit. Deze wijn uit Sardinië heeft geen houtrijping gehad, maar is elegant en zacht met mooie tannines. Heerlijke wijn met een klassiek karakter.

[vc_btn title=”Meer over deze wijn” i_type=”typicons” i_icon_typicons=”typcn typcn-wine” css_animation=”left-to-right” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwijnhuisweert-online.nl%2Fgrotta-rossa-carignano-santadi||target:%20_blank|”]

Even voorstellen

Naam Julian Hupperetz Roepnaam Jules Beroep Apotheker Geboren op 25 maart 1973 te Weert Woont in Weert Ouders Jules Hupperetz en Miep Hupperetz-Koemans Getrouwd met Karin Boink Vader Van Lucas en Stijn Studie Farmacie Is De vijfde generatie Apotheker Proeft Recepten voor Woont graag Tussen de gebruikers Bewondert  Mantelzorgers Heeft een goede band met De Bacterie en het oorspronkelijke recept van Coca-Cola Krijgt iedere dag Een verrassend ontbijt van zijn kinderen

Je moet niet doorslaan
in te veel ontsmetten

Favoriete gerecht “Als wij in het weekend vrij zijn, kan ik er van genieten dat wij met elkaar aan tafel zitten. Dan maak ik vaak dit favoriete gerecht klaar, omdat de kinderen dit ook graag lusten.”
Trots “Ik ben er trots op dat ik de familietraditie voortzet en de vijfde generatie apotheker ben binnen de familie Hupperetz. In het museum in Valkenburg staat de oude apotheek van de Familie Hupperetz uit Gulpen. Ik heb het museum bezocht met mijn zoon Lucas. Het gaf mij een bijzonder gevoel, dat ik met mijn zoon voor de 140 jaar oude apotheek stond van zijn over-over-overgrootvader.”
Benaderbaar zijn “Ik woon bewust in het gebied waar ik ook apotheker ben. Ik wil namelijk benaderbaar zijn voor de mensen die bij mij in de apotheek komen. Het mooie van mijn vak is de afwisseling en dat ik mensen kan helpen. Als het om stervensbegeleiding gaat, wil je iemand graag goed begeleiden naar de dood. Maar een goede begeleiding is ook belangrijk voor de zenuwachtige vader van een pasgeboren baby die graag vitamine K-druppels wil.”
Bewondering “Ik heb bewondering voor mantelzorgers die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte, hulpbehoevende partner, ouder, kind of vriend.”
Opa Koemans “Mijn moeder komt oorspronkelijk uit Gouda. Haar vader Casper Koemans had een groothandel in jute zakken. Hij was een echte zakenman. Als kind dacht ik altijd dat hij alle jute zakken van de Sint maakte. Het contrast tussen mijn beide opa’s is zeer groot. Bij de één ging het om milligrammen en bij de ander om pallets. Twee totaal verschillende werelden. Als ik nu met mijn kinderen Sinterklaas vier en de zak van Sint vasthoud, ben ik in gedachten even bij hem.”
Cola opvolger van bier “Voor het gewone volk was bier in de middeleeuwen de gebruikelijke drank. Het was veiliger dan water, omdat het water in de steden vaak vervuild was, terwijl bier bij de bereiding gekookt en gefilterd werd. Nu kan men in sommige landen beter cola drinken dan kraanwater. Cola is overal steriel verpakt en vult het vocht en de zouten aan in je lichaam. Zonder apotheker geen Coca-Cola, wij hebben namelijk het oorspronkelijke recept.”
Saus van de kok “Een goede saus is als een mooie crème. Ze zijn beide namelijk evenwichtig in bestanddelen. In de keuken zijn het bestanddelen voor de smaak en bij mij hebben de bestanddelen een genezende werking.
Van pillendraaier tot pilverkoper “Vanaf het begin van de 20e eeuw verkocht mijn opa de eerste kant-en-klare pil van Bayer, namelijk de aspirine. De introductie van aspirine in pilvorm vormde het begin van een nieuwe ontwikkeling, waarbij apothekers van pillendraaiers tot pilverkopers werden.”
Lang leve de bacterie “Je moet niet doorslaan in te veel ontsmetten. Bacteriën zijn belangrijk voor de spijsvertering en bacteriën heb je ook nodig. Een mens die geen bacteriën bij zich draagt, is dood. Wij verkopen zelfs bacteriën in de apotheek. Want ik verkoop niet alleen antibiotica, maar ook probiotica. Dat is in feite niets anders dan bacteriën.”
Verrassend ontbijt “Ik ontbijt pas sinds dat ik kinderen heb. Onze kinderen eten vaak hun boterham maar voor de helft op. Ik vind het zonde om eten weg te gooien en eet dus de restjes op. Mijn ontbijt is dus elke morgen een verrassing. Ik ben in de haast de stofzuiger thuis.”
Voorproeven “Soms slaagt een behandeling niet en is de oorzaak iets heel primairs. Patiënten slikken vaak geen medicijnen, omdat ze de smaak te bitter vinden. Het slikken van medicijnen is niet zomaar een handeling. Zo wordt bijvoorbeeld het medicijn Metformine vaak voorgeschreven aan diabetici. Na klachten over de smaak heb ik dit medicijn een keer voorgeproefd. Nu kan ik in ieder geval het advies meegeven dat deze pil eerst even bitter smaakt, maar die smaak daarna weer snel verdwijnt. Dit betekent niet dat ik mijn hele medicijnvoorraad voorproef en voorzie van proefnotities.”
Bijzondere kunstenaar “Een bijzondere kunstenaar vind ik Jean Tingueley. Hij is vooral bekend geworden door zijn kinetische kunstwerken. Beweging in kunst is het voornaamste thema van kinetische kunst. Tijdens mijn stage in Basel maakte ik voor het eerst kennis met zijn werk. In zijn kunstwerken brengt hij de meest waanzinnige dingen bij elkaar, o.a. gigantische machine, een piano en een fietspomp. Door al deze onzinnige dingen bij elkaar te voegen, valt alles toch weer op zijn plek.”
Levensmotto “Herinner de leuke dingen dubbel. Je maakt veel vervelende dingen mee, maar ook veel leuke dingen. Leuke dingen raken bij mensen snel in de vergetelheid. Als iemand een ongeluk heeft gehad aan het einde van een fietsvakantie, vertelt die nooit meer hoe de fietsvakantie was. Men herinnert zich wel het ongeluk.”
Ontmoeting Karin “Ik was te laat op de afstudeerborrel van mijn broer. Ik had namelijk verplichtingen in een andere kroeg. Toen ik binnenkwam op het feestje van mijn broer, keken mijn ouders me boos aan. Opeens zag ik een meisje aan de bar staan. Ik had haar nog nooit eerder gezien. Vlug pakte ik haar hand en stelde haar voor aan mijn ouders als mijn toekomstige vrouw. Ik heb haar die avond niet meer gesproken. Deze actie heeft uiteindelijk geresulteerd in een huwelijk. Het leven kan soms raar lopen.”

Vorig artikelPolitie onderzoek naar -verdacht- overleden persoon
Volgend artikelMinister Bruins op bezoek bij voetbalvereniging Brevendia