Ospelse stichting redt afgedankte honden in Spanje

OSPEL – Ik val maar gelijk met de deur in huis! Wij hebben een prachtige stichting in Ospel die al meer dan 10 jaar bemiddelt en ondersteunt bij het redden van Galgo’s en andere honden in de straten en buitengebieden in Spanje (Puertollano en sinds kort ook Toledo-Sevilla). Deze honden zijn veelal mishandeld, verlaten of ernstig verwaarloosd.

Redding voor mishandelde , verlaten of ernstig verwaarloosd honden

Wij zijn te vinden op internet onder www.galgoproject.nl of via FaceBook onder Galgo Project of Little Project. De naam van onze voorzitter is Francis Weezenbeek. Het asiel in Puertollano wordt geleid, geheel vrijwillig, door een van origine Engelse dame, Karen Caws in samenwerking met een klein team van fantastische vrijwilligers en soms stagiaires. Zij heeft haar levenswerk er van gemaakt. Geheel belangeloos vangt zij al heel veel jaren in het asiel meer dan 300 honden op.

Wij bieden structureel hulp aan een groot asiel ‘Huellas Puertollano’ in de plaats Puertollano. In de vorm van materialen, voorlichting, stagiaires en financiën. En het allerbelangrijkste wij bemiddelen in herplaatsing van deze honden naar nieuwe huisjes in Nederland, België en soms een ander land. Onze hulp is structureel nodig, daar dit asiel in een arme gemeente ligt. Waarbij de tegemoetkoming vanuit de gemeente niet eens de kosten van een maaltijd per hond kan dekken, laat staan alle zorg-verblijf- en dierenarts kosten.

Haar werk moet gesteund blijven, ze heeft hulp nodig uit eigen land én buitenland. Ze is erg actief om jong en oud de situatie van de jachthonden te vertellen en educatie te verlenen waar nodig is. Ze is Engels docent en heeft ook nog haar eigen school. Dit geeft haar de mogelijkheid om in de bredere zin van het woord voorlichting te geven over het leed van de jachthond en andere honden in Spanje.

Sinds enkele maanden bieden wij ook ondersteuning aan een meer huiselijke opvang van voornamelijk Galgo’s in de plaats Toledo. Een jonge dame Lara heeft haar leven toegewijd aan het redden van honden in nood. Ook een zeer bijzonder verhaal. Wij bereiken bijna de 10.000 volgers op FaceBook. Hoe leuk zou het zijn als wij met jullie hulp nog wat meer aandacht op al het goede werk kunnen focussen? Zeker in de periode dat het jachtseizoen weer achter de rug is. Dat alle asielen in Spanje weer volstromen met afgedankte en gevonden jachthonden (waaronder Galgo’s en Podenco’s).

De situatie is op dit moment zo ernstig dat er wachtlijsten zijn voor de jagers om hun ‘af te danken’ Galgo’s naar het asiel te brengen. Dat Karen moet smeken geduld op te brengen, de Galgo’s niet op de straat te dumpen of nog erger….

De beheerster Karen Caws (van het door ons gesteunde asiel in Puertollano in Spanje) was onlangs voor een kort bezoek in Nederland. Mede om aandacht te vragen voor het leed wat in het ‘prachtige’ Spanje gebeurt. Om meer bewustwording te creëeren, wij willen haar levenswerk graag extra ondersteunen met media-aandacht. Dit is voor het rescue werk dat wij en vele andere stichtingen doen onmisbaar. Wij zouden dit echt fantastisch vinden én een kroon op al het goede werk wat al zoveel jaren wordt gedaan.

Donatie & Sponsor coördinator Galgo Project
www.galgoproject.nl

Of klik op de volgende link >>

Foto: In het asiel Huellas Puertollano te Spanje- Links Francis Weezenbeek en rechts Karen Caws

Vorig artikelOp zoek naar dierensporen
Volgend artikelCollege Leudal verleent principemedewerking aan champignonkwekerij Sikes