College Leudal verleent principemedewerking aan champignonkwekerij Sikes

LEUDAL – Het college van B&W van Leudal verleent principemedewerking aan het verzoek van Sikes Champignons B.V. om zich te vestigen op het bedrijventerrein Zevenellen. Dit op grond, die in eigendom is van World Biobased Centre Zevenellen B.V. (WBCZ). Sikes is één van de grootste en meest vooruitstrevende champignonkwekerijen ter wereld.

Het college heeft, om te komen tot dit besluit, het verzoek nog aan de gemeenteraad voorgelegd. Dit om ook ruimte te geven aan de mening van de raad. Door individuele raadsleden en Progressief Akkoord Leudal zijn vragen gesteld, die meegenomen zijn in de afweging tot het definitief verlenen van principemedewerking. Besluitvorming rondom Sikes en het verlenen van een vergunning is een bevoegdheid van het College.

Principemedewerking
Het gaat nu enkel om principemedewerking. Bij de uitwerking van de plannen (en een formele aanvraag) wordt pas duidelijk of het plan ook echt te vergunnen is binnen de regels van het bestemmingsplan en de gestelde beleidskaders.

Vorig artikelOspelse stichting redt afgedankte honden in Spanje
Volgend artikelWil je zelf leren omgaan met de computer? Volg de gratis cursus Klik&Tik bij de bieb Nederweert