Start verbouwingswerkzaamheden Muntpassage vanaf entree Beekstraat

De Muntpassage aan de zijde van de Beekstraat.

WEERT – De aannemer start vandaag met de werkzaamheden in de overige delen van de Muntpassage in Weert. Er wordt gestart vanaf de entree aan Beekstraat richting plein AH. De gehele passage is opgedeeld in zes zones en deze worden aaneengesloten aangepakt en afgewerkt zodat werkzaamheden vloeiend doorlopen.

Als eerste wordt gestart met het verwijderen van de passagekoven boven de winkelpuien. Hier ondervinden de winkels en passanten nauwelijks geen hinder van. Vanaf het weekend van 18 februari wordt gestart met het sloopwerk van de bestaande vloer, dit gebeurd buiten openingstijden.

Werkzaamheden
Delen waar de tegelvloer verwijderd is wordt tijdelijk afgezet zodat bezoekers veilig kunnen winkelen. Door middel van een loopplank zijn de winkels waar op dat moment voor de deur de vloer wordt verwijderd toch bereikbaar. Naar verwachting zal dit maximaal 2 weken per winkel overlast geven waarna de winkel weer ‘gewoon’ bereikbaar is. Dit is echter niet te vermijden daar de tegels overal verwijderd moeten worden voordat de nieuwe tegelvloer gelegd kan worden. Per zone neemt dit alles naar verwachting ca. 2 weken in beslag.

Vorig artikelOnderhoudswerkzaamheden aan Zuid-Willemsvaart in Nederweert
Volgend artikelGemeente Leudal kent 125ste starterslening toe