Gemeente Leudal kent 125ste starterslening toe

LEUDAL – De gemeente Leudal heeft vandaag de 125e starterslening toegekend aan Paul Houben in Neer. De starterslening is een steun in de rug voor mensen die voor de eerste keer een eigen woning willen kopen. De lening is een aanvulling op de reguliere hypotheek.

Voor Paul Houben is de starterslening een stuk gemoedsrust. “Nu kan ik serieus werk maken van mijn nieuwe woning zonder mij te veel druk te maken over de onkosten,” vertelt hij. “Hierbij ben ik goed geholpen door mijn tussenpersonen op het financieel adviescentrum.”

Startersregeling
Het bedrag kan het verschil overbruggen tussen de prijs van de woning en de maximaal mogelijke hypotheek voor de koper. Er wordt in Leudal goed gebruik gemaakt van de startersregeling. De afgelopen drie jaar werden er meer dan 50 startersleningen verstrekt. In bijna alle kernen is gebruik gemaakt van startersleningen om een woning te kopen. Heythuysen, Haelen en Horn zijn het meest in trek bij starters die gebruik maken van de startersleningen. In Neer is dit nu de 9e starterslening.

Leudal
Het is in ieder geval een gunstige ontwikkeling dat starters zich in Leudal willen (blijven) vestigen. De gemeente Leudal vindt het daarom belangrijk om starters te blijven helpen bij het kopen van hun eerste woning. “Door middel van de starterslening geven we mensen die voor het eerst een huis kopen dan ook net dat extra steuntje in de rug,” vertelt Arno Walraven. “Dit doen we als gemeente in samenwerking met de Provincie Limburg.”