Onwerkelijk dansje met de dood

WEERT – Bij de Weerter kunstenares Laura Caris (1968) werd in 2016 kanker geconstateerd, onlangs werd ze weer genezen verklaard. Recent maakte ze een compilatie van een aantal foto’s deels als verwerkingsproces.

Laura Caris: ‘Ik maakte een compilatie van infraroodfoto’s in het stadspark in Weert. Op het moment dat ik de foto’s nam (zomer 2016) was ik ziek maar ik wist nog niet wat me mankeerde. Eind dat jaar bleek het kanker te zijn. Een jaar na dato kwam ik terug en zag dat de magische boom daar die ik zo mooi vond geveld was, bezweken aan zwammen die hem als tumoren hadden opgevreten. Ik maakte opnieuw foto’s van de boom hoe hij daar lag, terwijl ik nog (correctie: weer) op mijn benen stond. Pas vele maanden later heb ik de energie bij elkaar gesprokkeld om deze compilatie te maken die visualiseert hoe onwerkelijk mijn dansje met de dood was en nog steeds is. Het sijpelt door in alles wat ik ben en doe en voel en maak.’