Voorlopig toch géén stadsgracht in Weert

1925 - Emmasingel Weert met stadsgracht

WEERT – Het plan om een deel van de stadsgrachten in Weert in ere te herstellen gaat de ijskast in. Het lukt de gemeente Weert niet het plan voor het opknappen en de vernieuwing van de singels rond de binnenstad voor het eind van dit jaar gereed te krijgen. Gevolg is, dat het geld dat de provincie voor het singelproject beschikbaar had gesteld niet hieraan besteed kan worden. Zo meldde Dagblad ‘De Limburger’ gisteravond.

Opwaardering entree theater en muntpassage
Projecten in het kader van de opwaardering van de binnenstad moeten voor eind van het jaar aanbesteed zijn. Om het geld dat de provincie beschikbaar heeft gesteld voor de verfraaiing van de binnenstad van Weert, niet kwijt te raken is overeengekomen het in het Muntcomplex te stoppen. De gemeente gaat nu een half miljoen euro meebetalen aan het opknappen van winkelcentrum het Muntcomplex. 440.000 euro daarvan komt uit de pot van de provincie. Verder wil Weert 70.000 euro bijdragen aan de herinrichting van de entree van het Munttheater.

De gemeente verwacht overigens in de eerste helft van het komend jaar haar deel van het Muntcomplex te kunnen verkopen. Daarbij gaat het om de plek waar het Regionaal Instituut Cultuur- en Kunstonderwijs (RICK) en ouderensoos De Roos
hebben gezeten. De ruimten worden omgebouwd tot woningen.

Vorig artikelNieuw boek van Weertenaar Frans Adriaens
Volgend artikelGeslaagde eerste informatieavond glasvezel voor inwoners Noordoost-Limburg