Wethouder Gabriëls neemt stripboek over Weertenaar Willem van Heijthuijsen in ontvangst

WEERT – Tijdens een drukbezochte Aldenborgh lezing werd aan wethouder Geert Gabriëls het eerste Weerter exemplaar van een stripboek over de in Haarlem woonachtige Weertenaar Willem van Heijthuijsen (1585-1650) aangeboden. De wereldberoemde kunstenaar Frans Hals maakte twee portretten van de Weertenaar.

Frans Hals (1582-1666) geldt als een van de belangrijkste Oude Hollandse Meesters. Hij werkte zover bekend zijn hele leven in Haarlem en werd vooral bekend door zijn levendige en kleurrijke schuttersstukken en afbeeldingen van tijdgenoten. Willem van Heijthuijsen (1585-1650) was een rijke textielhandelaar uit Weert. Frans Hals schilderde twee portretten van hem. Het eerste in 1625 en het tweede in 1634. Uit de nalatenschap van Willem werd in 1651 een hofje in Weert en in Haarlem gesticht.

 

 

 

Vorig artikel24 loftappartementen in voormalige drukkerij Smeets
Volgend artikelInternationale Vogelshow in Meijel