24 loftappartementen in voormalige drukkerij Smeets

WEERT – Bouwbedrijf Koppen Bouw in Weert is volop bezig met de bouw van 24 appartementen in de voormalige drukkerij Smeets aan de Stationsstraat in Weert. 

De architect is er in geslaagd om de voormalige drukkerij te transformeren tot een hedendaags woongebouw in de binnenstad van Weert. Met behoud van kenmerkende industriële elementen. De historische gevel wordt weer min of meer in haar oude glorie hersteld inclusief de gevelsteen met het familiewapen van Smeets en zal het straatbeeld van de Stationsstraat meer kwaliteit geven.

Het project heeft de naam ‘De Steendrukkerij’ gekregen. Overigens was Smeets wereldwijd later vooral als (rotatie)offsetdrukkerij bekend. Smeets Offset werd in 1830 door Mathias Smeets opgericht in de Beekstraat. Het pand aan de Stationsstraat werd in 1906 gebouwd. In 1924 stonden er al zeventig machines opgesteld, waaronder dertien steendrukpersen, acht snijmachines, tien degelpersen en drie boekdrukpersen. Het aantal werknemers is dan gestegen tot 150 medewerkers en zes jaar later zijn dat er al 200. In 1972 ontving Smeets Offset de opdracht tot het drukken van het befaamde Amerikaanse weekblad ”Time’ voor de Atlantische editie.