Voorleeskoffie met vlaai voor ouderen 5 oktober bieb Heythuysen en Maasbracht

5 oktober in Heythuysen en Maasbracht, voorlezen voor ouderen

Voorlezen voor ouderen. Dat is eens wat anders. Op vrijdagochtend 5 oktober van 10.30 tot 12.30 uur wordt het verhaal “Straatje” van Yvonne Keuls voorgelezen in de bibliotheken van Heythuysen en Maasbracht. In het verhaal halen twee mensen herinneringen op aan de straat waarin ze vroeger woonden. Na het voorlezen praten we samen over de ervaringen over hoe het vroeger was in de straat waar je woonde en bent opgegroeid.

Wethouder Robert Martens leest in Heythuysen het verhaal voor. In Maasbracht kun je naar wethouder Math Willems komen luisteren. De deelname is gratis. Vooraf aanmelden op www.bibliocenter.nl.

Het adres van de bibliotheek:

In de Neerakker 2 a, 6093 JE Heythuysen

Suikerdoossingel 49,  6051 HN Maasbracht (in De Spil)

Ontspanning en genieten van verhalen

Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Een mooi verhaal of gedicht voorlezen geeft ontspanning. Vaak is het een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Sommige ouderen kunnen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.

Door deze Voorleeskoffie wil Bibliocenter laten zien dat het voorlezen van een goed verhaal veel plezier geeft aan mensen van alle leeftijden. Voorlezen is een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg voor ouderen. Deze voorleeskoffie vindt plaats in het kader van de Nationale Ouderendag en de Nationale Voorleeslunch 2018.

5 oktober in Heythuysen en Maasbracht, voorlezen voor ouderen
Vorig artikelVreemde lucht uit straatkolken in Weert aan de Dahliastraat
Volgend artikelFranchisers René Puts en Ralf Jansen winnen internationale prijs