Europees spektakel tijdens de motorcross in Meijel

MEIJEL – Op 29 en 30 September vindt op circuit de Vossenberg in Meijel de jaarlijkse motorcross plaats, met dit jaar als hoofdschotel de finale van het EK zijspan. Tijdens dit weekend zullen zijspancombinaties van diverse nationaliteiten aan de start komen.

Het weekend wordt op zaterdag 29 September geopend. Op deze dag zullen er diverse klassen aan de start komen. De MCC Meijel-clubrijders zullen als eersten starten tijdens de clubklasse. Ook komen de jeugdige talenten aan de start in de ‘Kids & Sidecars’ klasse. Verder worden de open zijspanklasse en open soloklasse in het programma opgenomen. Als laatste zullen de 50cc classic motoren aan de start komen, voor veel toeschouwers een feest van herkenning.

Op zondag 30 September gaan we door met het ‘Europees Kampioenschap Zijspan’, waarbij tijdens de nevenreeksen de junioren, senioren en nationalen klassen aan de start komen. Momenteel wordt het EK-klassement aangevoerd door twee Nederlandse combinaties Mulders-V/d Wiel en Keuben-de Laat. Zij worden echter stevig op de hielen gezeten door het Zwitserse duo Bollen-Strauss en de Duitsers Prummer-Lange. Maar ook verder in de top tien zien we een aantal Engelse en Franse combinaties die nog in kansrijke posities verkeren. In dit spektakel zullen ook twee Meijelse spannen aan de start komen; te weten Lins Stijnen-Gerald Verstappen en de nationale kampioenen van 2017 Bram van Dijk en Loet van der Putten.

Naast het motorcross-spektakel is er op zaterdag- en zondagavond veel ruimte voor gezelligheid in de feesttent van MCC Meijel.

Vorig artikelZes lezingen door oud-leerlingen Philips van Horne sg
Volgend artikelClubkampioenschappen bij Manege de Kraal