Zes lezingen door oud-leerlingen Philips van Horne sg

WEERT – De Philips van Horne viert dit schooljaar 2018-2019 haar 50-jarig jubileum. Een jaar dat bol staat van de activiteiten. Bijzonder trots is de jubileumcommissie op de serie lezingen en presentaties van oud-leerlingen in Theater de Huiskamer. 

Een werkgroep o.l.v. Leon Smeets heeft een zevental oud-leerlingen gevraagd om ´iets te vertellen over hun loopbaan, over gemaakte keuzes, over beslissende momenten in hun leven, over geluk en toeval, over inspirerende mensen in hun omgeving en uiteraard over hun beroep’. Na elke lezing is er uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen en/of te discussiëren.

Na afloop is er in het Theatercafé een gezellige nazit met livemuziek door talentvolle oud-leerlingen. Saillant detail: de bijeenkomsten worden gehouden op een bijzondere Philips van Horne-locatie: Theater De Huiskamer. Theater de Huiskamer is een nieuwe, culturele ontmoetingsplaats in Weert en is gevestigd in het voormalige schoolgebouw van “Hoogh Weert” aan de Wilhelminasingel.

Kaartjes à € 5,-:  www.theaterdehuiskamer.nl

Programma:

5 oktober – Peter Terium,
voormalig topman van het nieuwe Duitse energiebedrijf Innogy, de duurzame afsplitsing van energiereus RWE en het moederbedrijf van Essent.
19 oktober Prof. dr. Yasin Temel,
neurochirurg. Temel is momenteel werkzaam als neurochirurg in het AZM en als hoogleraar aan de Universiteit Maastricht.
2 november Dr. Adriana Esmeijer,
directeur-bestuurder van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dit fonds is het grootste fondsenwervende cultuurfonds van ons land en ondersteunt cultuur-, natuur- en wetenschapsprojecten.
16 november Drs. Yanick Douven en drs. Lars Mennen
twee jonge wetenschappers over ‘robotisering en zelfrijdende auto’s’.
30 november Prof. dr. Bart Verspagen,
hoogleraar Internationale Economie (SBE) en directeur UNU-MERIT, een onderzoeksinstituut van de Verenigde Naties in Maastricht.
14 december Drs. mr. Frans Weekers,
o.a. ex-staatssecretaris Ministerie van Financiën, thans bewindvoerder EBRD te Londen.

Vorig artikelJurriën Vissers Nederlands kampioen modelvliegen
Volgend artikelEuropees spektakel tijdens de motorcross in Meijel