Veentocht én Vollemaan in De Groote Peel!

OSPELDIJK –  Op zondag 26 augustus kun je kiezen; ’s middags stevig stappen tijdens een Verrassende Veentocht van 8 kilometer óf ’s avonds genieten van een Vollemaantocht.

Bij het licht van de Vollemaan

Beide wandelingen zijn in Nationaal Park De Groote Peel. Als je niet kunt kiezen kun ze natuurlijk ook allebei doen. Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum De Pelen van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Tijdens de Verrassende Veentocht ontdek je de mooiste plekjes van De Groote Peel. De Peelgids, die de excursie begeleidt, heeft een route van 8 kilometer uitgestippeld. De wandeling start bij het Buitencentrum en eindigt bij de Peelboerderij De Pelen, maar hoe de route loopt gaat hij nog niet verklappen. Het verrassende van deze Peeltocht zit niet alleen in de route, maar ook in wat je onderweg tegenkomt. Elk seizoen is anders en elke wandeling ontdek je dus weer andere planten en dieren. In de zomer kun je onder meer volop genieten van vlinders en libellen.

De Verrassende Veentocht start om 13.00 uur en duurt 2,5 – 3 uur. Deelname kost € 10,- per persoon, inclusief koffie en vlaai in de Peelboerderij (na afloop). Reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenveentocht

Bij het licht van de Vollemaan

Wandelen met Vollemaan is voor sommigen het toppunt van romantiek. Anderen associëren vollemaan met griezelverhalen en spannende gebeurtenissen. Feit is dat de maan in haar volle glorie iets geheimzinnigs heeft en tot de verbeelding spreekt. Haar zilverwitte licht geeft bomen een schaduw, water een speelse schittering en het landschap een magisch tintje. Donker is niet donker meer! Wellicht is het een beetje spannend om met vollemaan door De Groote Peel te wandelen, maar er loopt een Peelgids van Staatsbosbeheer mee. Hij zorgt voor een veilige route en zal je vertrouwd maken met de geluiden van de nacht. Een avond om nooit te vergeten.

De vollemaanwandeling start om 21.00 uur. De tocht is 2,5 km lang, duurt 1,5 uur en geschikt voor alle leeftijden. Deelname kost € 8,- voor volwassenen en € 5,50 per kind, inclusief een drankje in de Peelboerderij (na afloop). Reserveren via:www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan Let op: zaklampen zijn overbodig.

Foto Leonie van Esch/Ospel Actueel

Vorig artikelLimburgse en Brabantse wijnbouw in de lift
Volgend artikelOpening Taalhuis Bibliocenter Weert 5 september