Arno Kursten nieuwe mede-eigenaar van Bonten Administratie, Belastingen & Advies

V.l.n.r.: Rolf Bonten, Arno Kursten en Rob Jongen. Foto's: Dion Huiberts

Met Arno Kursten als nieuwe mede-eigenaar is Bonten Administratie, Belastingen & Advies in staat de rol van vertrouwenspersoon te vergroten en intern de digitalisering verder door te voeren. Belangrijke stappen richting de toekomst. Want administratiekantoren krijgen te maken met grote veranderingen. Het onderscheidend vermogen van het Weerter bedrijf ligt meer en meer in het geven van advies.

Door Wesley Hegge

Toen Arno Kursten vier jaar geleden in dienst trad, sprak hij meteen de wens uit op termijn partner te willen worden. Het ondernemerschap heeft hem altijd aangetrokken. “Ik ben in dienst getreden om een kwaliteitsimpuls te geven, de klantenkring uit te bouwen en de digitalisering vorm te geven. Ik heb een mooie klantenkring opgebouwd. Mede-eigenaren Rolf Bonten en Rob Jongen vonden het tijd voor de volgende stap.”

Nieuwe stap16
Kursten begon zijn carrière in het bankwezen. Vervolgens werkte hij bij een groot landelijk accountancykantoor, waar hij de functies van relatiebeheerder en teamleider bekleedde. Ondertussen voltooide hij de opleiding AA-accountant. Bij het landelijk kantoor merkte hij dat de afstand tot de ondernemer steeds groter werd. “Het kleinschalige karakter van Bonten spreekt mij aan. Ik ben veel met ondernemers in gesprek. Met mijn ervaring in de accountancy en het bankwezen ondersteun en adviseer ik hen proactief op alle gebieden waar zij mee te maken krijgen. Betrokkenheid, toegankelijkheid en transparantie kenmerken mijn werkwijze.”

NAAM Arno Kursten FUNCTIE Mede-eigenaar en adviseur Bonten Advies, Belastingen en Administratie GEBOREN OP 20 september 1982 in Weert WOONT IN Weert GETROUWD MET Anne Giesbers VADER VAN Loet en Fiet VRIJE TIJD Bestuurslid bij V.V. de Brökwagters, supporter van PSV en squashen

Zijn manier van werken sluit naadloos aan bij de werkwijze van Bonten. De klantenkring van Bonten bevindt zich voornamelijk in de directe omgeving. Bonten heeft zich ontwikkeld tot vertrouwenspersoon. “Ik ben een echt Wieërter jong. Op Boshoven geboren en getogen. Het is fantastisch om de ondernemers in de regio te kunnen adviseren.” Kursten is bovendien zelf zeer actief in het lokale verenigingsleven. “Ik ben bestuurslid van V.V. de Brökwagters en organiseer van alles voor vastelaovundj. Ook in het verenigingsleven kom ik veel ondernemers tegen. Privé en zakelijk hebben daardoor een prettige wisselwerking.”

Adviesrol
Met Kursten als mede-eigenaar zet Bonten een belangrijke stap richting de toekomst. Door verdergaande toepassingen van digitalisering krijgen administratiekantoren te maken met veranderingen. “Voor ons kantoor ligt de toekomst in het geven van advies. Dat doen we nu natuurlijk al, maar de komende tijd zetten we daar nog meer op in. Bij onder andere starters, bedrijfsovernames en het toetreden van familieleden nemen we een actieve rol aan. Juist daar kunnen we van grote meerwaarde zijn voor het mkb.”

De administratie – van salarisadministratie tot het opstellen van jaarverslagen en het indienen van aangiften – blijft de kern. Door digitale toepassingen wordt dit steeds meer gestandaardiseerd. Ondernemers gaan mee in die trend. Waar zij een paar jaar geleden hun hakken in het zand zetten, zien ze nu de voordelen en de noodzaak. In de nabije toekomst zal zelfs de complete fysieke administratie verdwijnen. “Om met deze technologische ontwikkelingen mee te gaan, zetten we nu samen met onze klanten de eerste stappen.”

Als voorbeeld noemt hij de administratie van bonnetjes. “Neem tankbonnetjes, die kunnen nog wel eens kwijtraken. Door een app te installeren kun je foto’s maken van bonnetjes en deze automatisch verwerken.” Veel ondernemers schaffen zelf een softwarepakket aan. “Ook hierin nemen wij een begeleidende en adviserende rol.”

Met zijn toetreding tot het partnerschap ervaart Kursten hoe het is om zelf ondernemer te zijn. “Natuurlijk ligt er al een stevig fundament. Ik begin niet vanuit nul. Het voordeel van het ondernemerschap is dat ik mijn relaties nog beter kan adviseren. Omdat ik nu zelf ervaar hoe het is. Ik weet waar ze wakker van liggen, wat hun zorgen zijn en waar de kansen liggen.”

Vorig artikelKarin en Karin van Multisign2 brengen van creativiteit en functionaliteit samen
Volgend artikelRICK wil samenwerking met het bedrijfsleven verder uitbouwen