JAN, Nederweert Anders en D66 Nederweert ondertekenen coalitieakkoord

NEDERWEERT – Via nederweert.nl – Op dinsdag 19 juni ondertekenen JAN, Nederweert Anders en D66 het coalitieakkoord ‘Samen, Duurzaam, Verbinden. Aan de slag voor een gezonder Nederweert’. De nieuwe coalitie kiest voor een coalitieakkoord op hoofdlijnen.

Gezondheid, duurzaamheid, veiligheid, gelijke kansen voor alle inwoners en investeringen

De partijen wil namelijk niet aan de voorkant vastleggen hoe zij in de periode 2018-2022 invulling geven aan thema’s zoals het buitengebied, sport en bewegen en het sociaal domein. De bijeenkomst vindt plaats om 19.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Iedereen is van harte welkom.

Het coalitieakkoord kwam onder meer tot stand na een aantal openbare bijeenkomsten. De drie partijen geven in het akkoord ook ruimte aan de inbreng vanuit de samenleving. Jaarlijks stellen partijen een jaaragenda op omdat ze vinden dat het vastleggen van een programma voor vier jaar niet past in deze tijd. De partijen hebben vijf kernwaarden vastgesteld die zij centraal stellen bij het maken van keuzes en het nemen van besluiten.

Dit zijn: gezondheid, duurzaamheid, veiligheid, gelijke kansen voor alle inwoners en investeringen moeten in het belang zijn van de toekomst van onze jeugd. In het
coalitieakkoord zijn de onderwerpen opgenomen waarop de drie partijen, uitgaande van de vijf kernwaarden nieuwe accenten willen zetten. Het akkoord bevat een financiële paragraaf waarin het resultaat van de doorvertaling van nieuwe ambities is opgenomen. Uitgangspunt is en blijft een gezonde financiële huishouding, zonder schulden.
Portefeuilleverdeling

In het coalitieakkoord is een voorstel voor de portefeuilleverdeling tussen de drie partijen opgenomen. De definitieve samenstelling van de portefeuilles vindt plaats in het constituerende beraad. Dit is de eerste vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders, in de nieuwe samenstelling.

Na ondertekening wordt het coalitieakkoord aangeboden aan de burgemeester Evers, als voorzitter van de gemeenteraad. Het akkoord wordt besproken in de gemeenteraadsvergadering van 3 juli. De benoeming van de drie nieuwe wethouders vindt plaats in een extra gemeenteraadsvergadering op 5 juli in de Haazehoof in Ospel.

Het coalitieakkoord is, na ondertekening onder meer beschikbaar via de website van de gemeente en de websites van de coalitiepartijen. Ook wordt een aantal coalitieakkoorden neergelegd in het gemeentehuis, de bibliotheek, de gemeenschapshuizen en de steunpunten.

Via www.nederweert.nl

Vorig artikelFoodstock strijkt dit weekend neer in Weert: 15, 16 en 17 juni
Volgend artikel70-jarig jubileum RKSVO goed van start (foto’s)