Gaat de Gouden Prokkel mee naar Nederweert?

NEDERWEERT –  Op de foto v.l.n.r. Vrijwilligers Wies Vossen, Wendy Faessen, Maria Niessen en Netty Claessens in de keuken om het diner voor te bereiden. David van PSW deed mee aan de activiteit op dinsdag 22 mei en maakte deze mooie foto! Prokkel? Bij dit woord zal bij velen niet direct een belletje gaan rinkelen. Het betekent een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking en iemand zonder.

Eettafel Ontmoeten doet Groeten brengt iedereen samen met mooi initiatief

Ook in onze gemeente zijn hier mooie voorbeelden van. Zoals het ‘prokkeldiner’ dat de Eettafel Ontmoeten doet Groeten wekelijks organiseert. Afgelopen dinsdag werd het een extra bijzondere bijeenkomst. De gasten konden samen aan de slag met het maken van foodcollages. Het initiatief krijgt veel waardering en is nu zelfs genomineerd voor de Gouden Prokkel!

Op dinsdag 22 mei werd al gestart met de voorbereidingen voor deze activiteit. Toen zijn er in groepjes van vier personen foto’s gemaakt van gedekte tafels, de keuken, de koks, het uitgeserveerde eten en van elkaar.

Foodcollages maken
En van deze foto’s zijn op dinsdag 5 juni foodcollages gemaakt. Eerst heerlijk samen dineren en daarna knippen en plakken! En samen genieten van de muzikale omlijsting van de accordeonist Fer Hendrix.

De activiteit was een samenwerking tussen het Rick (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie), Dörpsoverlek Ni-jwieërt, PSW en de gemeente Nederweert. “Dit alles om het ‘prokkelen’ extra onder de aandacht te brengen tijdens de Prokkelweek en anderen te stimuleren om gezellig mee te prokkelen”, aldus Resie Jennissen, coördinator van de eettafel Nederweert.

Nominatie voor Gouden Prokkel
De foodcollages zijn na afloop geplastificeerd en de eettafel gebruikt ze voortaan als placemats. Een blijvende herinnering aan deze bijzondere avond. En dat niet alleen. Het initiatief is aangemeld bij Stichting Prokkel die organisaties, bedrijven, particulieren én mensen met een verstandelijke beperking stimuleert om samen iets te doen tijdens de Prokkelweek: één week in het jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. En deze stichting heeft de activiteit van de eettafel nu genomineerd voor de Gouden Prokkel 2018!

Cameraploeg op bezoek
Een cameraploeg van de organisatie kwam afgelopen dinsdag op bezoek om te filmen. Het initiatief wordt getoond tijdens de uitreiking van de Gouden Prokkel op vrijdag 29 juni in Utrecht. Ruim 300 prokkels (initiatieven) zijn aangemeld. In totaal zijn 15 initiatieven genomineerd, verdeeld in drie categorieën: Prokkelen in de Samenleving, Mensenrechten Prokkel en Innovatief/OriginaliteitsProkkel. Het project Bakken, Knippen en plakken van de eettafel Nederweert is genomineerd in de categorie Samenleving. Kijk op www.prokkel.nl voor meer informatie.

Verrast en verdiend
Resie: “We zijn heel verrast en we vinden het erg leuk dat we genomineerd zijn voor deze bijzondere prijs”. Ook wethouder Geraats is trots: “Elke week staan de vrijwilligers klaar om de gasten een lekkere maaltijd te serveren. En zorgen ze voor gezellige ontmoetingen tussen inwoners met en zonder beperking. Met deze activiteit krijgt het wekelijkse diner een extra feestelijk tintje. Deze nominatie is een prachtige en welverdiende waardering voor de eettafel en uiteraard ook voor de andere organisaties die hieraan meegewerkt hebben”.

Veel succes op dinsdag 29 juni. We hopen dat jullie de Gouden Prokkel meenemen naar Nederweert!

Vorig artikelPolitie Weert brengt eerbetoon aan overleden collega
Volgend artikelGewonde bij ongeval in Kelpen-oler