Optreden Blues Sparks tijdens braderie Fatima Weert

Drummer Mingus Cox (27) uit Weert

WEERT – Op zondag 3 juni, van 11.00 – 17.00 uur, is het weer zover. Dan is weer de oergezellige braderie in Weert, in de wijk Fatima. Een jaarlijks terugkerend evenement waar vele bezoekers, naar verwachting zo’n  15.000 mensen, aanwezig zullen zijn. De braderie wordt omlijst met sfeervolle muziek, gezellige terrassen en diverse kinderattracties. Een van de optredens wordt verzorgd door Blues Sparks, met muzikanten van United by Music.

United by Music is een stichting die muzikaal getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans geeft om op te treden. Ze zijn doorlopend op zoek naar nieuwe talenten. Na het optreden vertellen ze er graag meer over. Zo ook over het initiatief om United by Music Limburg op te richten. Het ‘home’ van de bekende drummer Mingus Cox. De toegang tot zowel de braderie als de optredens is gratis.

United by Music geeft getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans om op te treden voor een groot publiek. Het doel van de stichting is om de inclusie van mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen en hun kwaliteit van leven te verbeteren. United by Music heeft inmiddels drie bands met diverse zangers en zangeressen. Een daarvan is Blues Sparks, een leuke band die sinds 2015 optreedt en die het publiek altijd weet te vermaken met hun enthousiasme en muzikale talent. Het is de eerste band van United by Music die helemaal zelfstandig op kan treden.

Mingus Cox
De artiesten groeien langzamerhand uit tot een stabiele en professionele band. The Blues Sparks treden gemiddeld 20 keer per jaar op en ze oefenen elke twee weken om nog beter te worden. Met veel bezieling en plezier brengen de artiesten blues gerelateerde nummers die wat meer op de gitaar gericht zijn. Drummer is  Mingus Cox (27) uit Weert. Mingus heeft een verstandelijke en lichamelijke beperking en is hierdoor aan zijn rolstoel gebonden. Muziek is voor hem een heel belangrijke uitlaatklep en zijn uiteindelijke droom is een eigen muziekstudio en eigen liedjes schrijven. Hij wordt hierin gestimuleerd door zijn muziekdocent Eric Kessels van RICK Cultuur en Kunsteducatie in Weert.

Meer informatie: www.unitedbymusic.nl

 

 

Vorig artikelHenk Martens, directeur basisschool De Schrank in Ospel, gaat met pensioen
Volgend artikelZaterdag 9 juni eerste editie Limburgs Cellofestival in Weert