Zaterdag 9 juni eerste editie Limburgs Cellofestival in Weert

WEERT – RICK (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie) organiseert in samenwerking philharmonie zuidnederland, Vitzkids Bigband, Kumulus Maastricht en Kunstencentrum Venlo voor de eerste keer het Limburgs Cellofestival. Het festival vindt plaats op zaterdag 9 juni vanaf 10.00 uur bij RICK en Theater de Huiskamer in Weert.

Dit Limburgs Cellofestival is tot stand gekomen op initiatief Celliste Marie-José Didderen. Vanuit haar rol als docent bij verschillende Kunstencentra in Limburg heeft zij het RICK Weert, Kunstencentrum Venlo en Kumulus Maastricht benaderd om in de regio Limburg, waar het accent ligt op blaasmuziek, een evenement te organiseren waar strijkinstrumenten in de schijnwerpers komen te staan. Het festival vindt plaats op zaterdag 9 juni in Weert bij RICK en Theater de Huiskamer. Vanaf 10:00 zijn er gedurende de dag workshops, repetities en een masterclass in het hoofdgebouw van RICK aan de Beekstraat 27.

Concert
In Theater de Huiskamer, Wilhelminasingel 10b vindt om 17.00 uur een optreden plaats met het beroemde Celloconcert van Friedrich Gulda waarin de werelden van klassieke- en lichte muziek samen komen. De solist is Gabriël Arias Luna, cellist van de philharmonie zuidnederland. Het orkest is samengesteld uit musici van de philharmonie zuidnederland en talentvolle lokale beroepsmusici. De Slim Vitzkids Bigband onder leiding van Marc Huynen en een volwassenen- en kinderensemble zullen ook spelen tijdens het eindconcert.
Celloconcert met dans

Extra concert
Het programma van het Cellofestival is nog onlangs uitgebreid is met een extra concert op zaterdagavond om 19:30 uur in de Concertzaal van RICK aan de Beekstraat 27 in Weert. Uitvoerenden zijn dan het duo Maaike Peters (cello) en Isabelle van Dooren (piano). RICK’s dansafdeling is ook betrokken bij dit concert: 6 leerlingen tussen 12 en 16 jaar uit de groep ‘Modern’ dansen op muziek Dmitri Shostakovich: ‘Sonate voor cello en piano’ in d-mineur Op. 40 (1934): Allegro non troppo – Allegro – Largo – Allegro.
Alle informatie over kaartverkoop en de verschillende workshops, masterclasses en optredens vindt men hier. Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de balie bij RICK of te reserveren via: [email protected]

Vorig artikelOptreden Blues Sparks tijdens braderie Fatima Weert
Volgend artikelWeekend van 9 en 10 juni ‘Cuypersweekend en fietsexcursie ‘het Duitse lijntje’