Mooie resultaten voor Tensor Turners in Leek (Groningen)

WEERT – Op zaterdag 26 en zondag 27 mei vonden in Leek de finales en kwalificatiewedstrijden plaats voor het NK Allround Turnen Heren 2018. Voor Tensor Turnen Weert reisden heren uit de talenten benjamin, 2e en 4e divisie af naar de noordelijke provincie Groningen om te gaan strijden voor een podiumplaats in de finale of voor een finaleplaats in de meerkamp- of de toestelfinales volgende week in Hoofddorp.

Prachtig debuut voor Kiano op het NK
Op de vroege zaterdagochtend mocht Kiano van de Laar aantreden voor zijn finale van het NK. Hij turnt in de benjamin talentendivisie met jongens uit het geboortejaar 2010 en 2011. In het begin van de wedstrijd speelden de zenuwen hem parten maar na de oefeningen op vloer zakte de spanning gelukkig een weg en ging hij flitsend turnen. Al vanaf januari lukt het Kiano om elke wedstrijd te groeien en de ene na de andere goede oefening neer te zetten. Op de wedstrijd van zaterdag was de concurrentie echter heel groot. In deze finale zitten niet voor niets de beste jongens van Nederland. Met twee supersterke sprongen en een prachtige ringenoefening werd hij knap 13e van heel Nederland. Een resultaat waar hij trots op mag zijn.

Ruben en Leonard sluiten seizoen in stijl af
Ook Ruben van Cranenbroek en Leonard Buchnitzki hebben de nodige kilometers moeten rijden om hun finale te turnen in Leek. Beide mannen, uitkomend in pupil 4e divisie, hebben zich via de districtswedstrijden geplaatst. Ze behoren tot de beste turners uit regio Zuid en mochten daarom meedoen in de landelijke finale. De zenuwen waren wat minder aanwezig bij deze ervaren mannen. Zij hebben al vaker wedstrijden geturnd en Leonard stond vorig jaar ook al in de landelijke finale. Geconcentreerd werd de wedstrijd begonnen op sprong waar Ruben zijn streksalto liet zien en Leonard zijn hurksalto bijna stickte. Op brug en rekstok werden er een paar kleine schoonheidsfoutjes gemaakt. De draad werd weer opgepakt op vloer met twee prachtige oefeningen. De mannen werkten samen als een team elkaar aanmoedigen en elkaar feliciterend na elke oefening, mooi om te zien. Leonard behaalde als eerstejaars pupil op de meerkamp een mooie eindscore. Ruben gaf niet veel toe en behaalde net iets minder punten. Uiteindelijk waren de scores goed voor een 18e plaats voor Leonard en de 22e voor Ruben. Ze hebben Nederland laten zien hun mannetje te staan in deze divisie. Proficiat mannen.

Toestelfinales voor Rik en Kaj
Op zondagochtend was het de beurt aan Kaj Peek en Rik Kneepkens. Zij turnden hun derde en tevens laatste kwalificatiewedstrijd. De mannen begonnen op brug, waar er gelijk hele nette oefeningen werden neergezet. De jongens hadden de flow goed te pakken en stuk voor stuk werden er goede scores neergezet op de toestellen. Rik was vandaag echt in topvorm en turnde zichzelf naar een prachtige overall 4e plaats met een persoonlijk record aan punten. Hij heeft hiermee tevens beslag gelegd op de reserve-plaats tijdens de meerkampfinale volgende week en mag tevens in actie komen op de sprong- en brugfinale. Kaj turnde ook een heel stabiele wedstrijd waarbij hij duidelijke de vooruitgang van dit seizoen heeft laten zien op het toestel ringen. Ondanks een foutje op voltige komt hij uiteindelijk toch tot een puntentotaal. Kaj mag zich nog richten op een vloerfinale, volgende week zondag in Hoofddorp. Ook deze mannen mogen trots zijn op deze mooie prestaties. Komend weekend is het moment suprême voor het heren van Tensor Turnen Weert. Dan worden de finales voor de 1e, 2e en 3e divisies geturnd in Hoofddorp. Voor Tensor Turnen doen er maar liefst 10 turnen mee aan deze finales. En zij gaan maar liefst in zeven allround finales en in totaal 23 toestelfinales strijden. Dat belooft vast een hoop spanning en sensatie in Hoofddorp. Succes mannen! Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert

Vorig artikelDjovi Saelmans opent pop-up restaurant in Paterskerk Weert
Volgend artikelTocht voor mensen in een rolstoel of met een scootmobiel