40 jaar cafetaria ‘t Pleintje in Ospel

OSPEL – Je komt het tegenwoordig niet zo vaak meer tegen, veertig jaar lang werken in dezelfde zaak. Toch kunnen de uitbaters van cafetaria ’t Pleintje, beter bekend als “Beej Men” dit met trots achter hun naam schrijven.

Cafetaria “Men” uit Ospel bestaat 40 jaar

Guusta Scheepers

Het begon allemaal in 1978 bij Guusta Scheepers aan de Meijelsedijk in Ospeldijk. Guusta runde in Ospeldijk een frituur in een caravan met een eenvoudige houten luifel aan de voorzijde. Voor die tijd heel bijzonder dat Ospeldijk een eigen frituur had. Het was de buurman die Men en Ans van Bree er op attendeerde dat de frituur te huur was. Voor 300 gulden per week konden zij het frituur huren van Guusta. Al snel kwamen ze tot overeenstemming en begonnen met volle overgave aan hun nieuwe uitdaging.

Verhuizing

In 1980 werd het plan gesmeden om te verhuizen naar Ospel. Men en Ans gingen op zoek naar een geschikt pand en kochten van Till en Sjeng Op ’t Root het winkelpand aan het Aerthijsplein 11.  De voormalige bazaar werd compleet verbouwd tot Cafetaria en op 25 september 1980 ging de zaak open voor het publiek.

Uitbreiding

In 1985 werd een bar en een toiletgroep gemaakt, tot die tijd moesten de klanten gebruik maken van het prive toilet, wat af en toe leiden tot “ongewenste” behoeftes.

Veel plezier

De uitbaters hebben in de afgelopen jaren het een en ander meegemaakt en veel plezier gehad in hun cafetaria. Ze vertellen enthousiast over de tijd dat de jeugd van “Doospel” op zondagavond voor en na het stappen altijd even een hapje kwam eten.

Zo herinneren ze nog een groep jongens, die elke week kwamen en “zodra een van de jongens een haring wilde, volgde de hele groep”. Een van de mannen had behoorlijk diep in het glaasje gekeken en at buiten de vis ook de graten maar op.

Tijdelijk gesloten

In juni 2010 heeft Men een ongeluk gehad en was zeven maanden uit de running, het cafetaria moest noodgedwongen tijdelijk de deuren sluiten. In januari 2011 ging de zaak weer open en konden de klanten weer genieten van de heerlijke gerechten. Men en Ans vormen samen met 4 dames waaronder een drieling, een hecht team, dat klaar staat voor de klanten. Kwaliteit vinden zij heel belangrijk en dat staat dan ook hoog in het vaandel.

Toekomst

Men en Ans hebben nog steeds veel plezier in hun werk en Men hoopt de 50 jaar vol te maken. Ter gelegenheid van het jubileum hebben zij een speciale aanbieding (zie elders in het blad).

In 1978 koste de diverse producten 80 cent, daarom op 26 en 27 mei terug in de tijd en ook nu weer diverse producten voor 80 eurocent. Tevens voor iedere klant een leuke attentie.

Natuurlijk bedanken zij de klanten die al 40 jaar over de vloer komen.

Via Drukkerij van Deursen    Weekblad voor Nederweert

Lees ook het volledige Weekblad voor Nederweert week 21:

https://middenlimburgactueel.nl/2018/05/24/weekblad-nederweert-week-37/

Vorig artikelOpbrengst gezamenlijke collectedagen in Ospel en Ospeldijk
Volgend artikelOpen Dag Loonbedrijf Verberne in Ospel