Vluchtelingen met verblijfsvergunning gaan toezicht houden op AZC Weert

WEERT – In een poging spanningen onder AZC-bewoners te voorkomen, zet de gemeente Weert vier statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) in. Ze worden actief als toezichthouder op het terrein.

Dat is gisteren afgesproken in een overleg met betrokken partijen als Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), politie, justitie en burgemeester Jos Heijmans van Weert. De Limburger schrijft dat de statushouders onder de vlag van het COA opereren als ogen en oren op het terrein.

Overlast
De afgelopen maanden ontstond er overlast door een groep van dertig azc-bewoners. Die zijn inmiddels overgeplaatst of krijgen extra begeleiding. De statushouders die toezicht gaan houden, starten op 1 juni. Het gaat om een Syrische man en een vrouw en een man en vrouw uit Eritrea. Ze hadden zich aangeboden om als vrijwilligers op het AZC-terrein werk te verrichten. Ze spreken de taal en kennen al redelijk de weg naar instanties.

Vorig artikelVCF All stars clinic mooie reunie
Volgend artikelStalbranden mogelijk veroorzaakt door overlast van ratten