Stalbranden mogelijk veroorzaakt door overlast van ratten

REGIO – Volgens het Limburgse CDA-statenlid Rudy Tegels zijn er signalen dat stalbranden mogelijk worden veroorzaakt door de overlast van ratten.

Onlangs zijn bij twee stalbranden in Ospel en Heythuysen in 34.000 kippen omgekomen. Of dat het gevolg is van ratten, is niet duidelijk. Tegels stelt in algemene zin dat de overlast door ratten flink toegenomen is sinds de wetgeving voor het bestrijden ervan is gewijzigd en bepaalde bestrijdingsmiddelen zijn verboden. Dat meldt 1Limburg.

Bestrijding
In de elektriciteitskabels die in stallen verwerkt zijn, kan vismeel verwerkt zijn. Dat zou ratten aantrekken die de kabels doorknagen. “En dat is dan mogelijk weer een belangrijke oorzaak van kortsluiting met alle vervelende gevolgen van dien”, aldus het CDA-statenlid tegenover 1Limburg.

Vorig artikelVluchtelingen met verblijfsvergunning gaan toezicht houden op AZC Weert
Volgend artikelLimburgers meest vriendelijk en behulpzaam