Hockey: Dames Weert winnen met 3-0 van Alecto Leiderdorp

WEERT – Gisteren was het de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor de dames uit Weert. Er werd gespeeld tegen de nummer 11 Alecto uit Leiderdorp. Met 1 punt meer dan Weert beloofde het een spannende pot te worden.

De eerste twintig minuten was het Alecto dat beter speelde . Maar liefst 9 corners werden er gecreëerd , maar geen van alle werd benut. Bij Weert lukte het allemaal net niet. Passes kwamen niet aan en de bal werd te snel weer verloren. Toch wist Cis Ypelaar een strafcorner te versieren na een mooie counter. Renske de Rouw sloeg de 1-0 binnen. Weert kreeg vertrouwen en was de laatste 10 minuten de betere ploeg.

Met een 1-0 ruststand gingen de teams de rust in
De 2e helft was Weert vanaf het begin beter. Alecto werd goed op eigen helft gedrukt en ballen werden snel veroverd. Alles wat in de eerste helft allemaal niet lukte, lukte in de tweede helft wel. Er werd rustig rondgespeeld, passes kwamen goed aan en de 2-0 kwam op het scorebord. Na een pass van Hana Smolenaars was het Cis Ypelaar die de bal met een backhandslag hard en geplaatst in de goal sloeg. 2 minuten voor tijd maakte Hana Smolenaars nog de 3-0. Vreugde en plezier was te vinden bij de dames. Eindelijk weer drie punten gepakt in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

Weert en Alecto zijn nu van plek gewisseld. Maar niets is al beslist. Volgende week moet Weert uit naar het sterke Were Di en speelt Alecto thuis tegen Helmond. Volgende week valt de beslissing wie de play-outs gaat spelen. Het blijft dus nog alles spannend!

Vorig artikelHockey: Phillip Jannes (Weert) scoort hattrick tegen Maastricht, eindstand 4-2
Volgend artikelWeert weer 35 Weerterlogen rijker