Hockey: Phillip Jannes (Weert) scoort hattrick tegen Maastricht, eindstand 4-2

WEERT – De mannen van Hockey Vereniging Weert speelden afgelopen zondag de belangrijke wedstrijd tegen Maastricht. In de uitwedstrijd in Maastricht werd het nog 5-0 voor Maastricht, dus Weert was gewaarschuwd.

Weert begon scherp aan de wedstrijd en kreeg na 15 minuten de eerste strafcorner, deze werd meteen gescoord door Phillip Jannes. Na de 1-0 verslapte het spel van Weert en uit een aantal slordigheden van de Weerter verdediging kreeg Maastricht een aantal kansen. Vlak voor rust kreeg Maastricht een dubieuze gegeven strafcorner die doel trof, 1-1 bij rust. 

Na rust was Weert een stuk scherper. Halverwege de tweede helft maakte Phillip Jannes de 2-1 na goed voorbereidend werk van Dominic Vaes. Niet veel later werd de mooiste goal van de middag gemaakt door Phillip Jannes, dit keer na mooi voorbereidend werk van Julius Stienen. Tien minuten voor tijd besliste Weert het duel door de 4-1 te maken via Dominic Vaes. De 4-2 van Maastricht, die vlak voor het einde werd gemaakt was alleen voor de statistieken.

De mannen van Weert hebben met nog één wedstrijd te spelen de vierde plaats weer overgenomen die recht geeft op play-offs voor promotie. Deze laatste wedstrijd is volgende week thuis tegen MEP uit Boxtel.

Vorig artikelRee verdronken in Zuid-willemsvaart Weert
Volgend artikelHockey: Dames Weert winnen met 3-0 van Alecto Leiderdorp