Weert weer 35 Weerterlogen rijker

WEERT – Maar liefst 35 getuigschriften werden er donderdag 3 mei uitgereikt. En samen met deze nieuwe Weerterlogen toostte De Aldenborgh op de geschiedenis van Weert, die zich in een sterk toenemende belangstelling mag verheugen.

De jongste Weerterloog is 15 jaar, de oudste 82. Dus, de cursus Weerterlogie is voor alle leeftijden! De vele aanvragen heeft De Aldenborgh doen besluiten na Weert Kermis dit najaar te starten met een nieuwe reeks van de cursus Weerterlogie.

In een serie van acht donderdagavonden vanaf 4 oktober enkele enthousiaste experts een gevarieerde introductie in de cultuur en geschiedenis van de stad Weert.
Telkens in een informele sfeer in de Pallandzaal van Brasserie-Hotel Antje van de Statie.
Elke cursusreeks eindigt met de feestelijke installatie van de nieuwe Weerterlogen.

Stichting De Aldenborgh wil de belangstelling voor en kennis van de lokale geschiedenis stimuleren. Met de opgedane kennis kunnen deelnemers na afloop bijvoorbeeld gemakkelijk familie en vrienden rondleiden door Weert. En zo samen nog meer genieten van deze stad en regio.

Voor wie?
De cursus Weerterlogie staat open voor iedereen met belangstelling en een warm hart voor Weert. Er is geen vooropleiding vereist. De opgedane kennis biedt ook een solide basis voor cultuurhistorisch actieve leden van diverse verenigingen. Het maximumaantal deelnemers per cursus is 35 om een soort klassikaal contact tussen docenten en deelnemers te garanderen.

Cursusdata:
04 oktober dr. Henk Hiddink – prehistorie en oudheid
11 oktober drs. John van Cauteren – middeleeuwen tot de Tachtigjarige Oorlog
25 oktober dr. Jos Wassink – 17e en 18e eeuw
01 november dr. Joost Welten – Franse tijd
08 november Peter Korten – 19e eeuw
15 november drs. Theo Schers – wereldoorlogen en interbellum
22 november drs. John van Cauteren – Weerter kunst
29 november drs. Frits Nies – wederopbouw na WO II

Tijdstip: van 19.00 tot 21.00 uur
Cursuslocatie: Brasserie-Hotel Antje van de Statie, Stationsplein 1, 6001 CH Weert.
Opgave en info: www.dealdenborgh.nl