Kiwanis Roermond maakt Virtual Reality mogelijk voor patiëntjes Laurentius Ziekenhuis

ROERMOND – Serviceclub Kiwanis Roermond maakt het met haar financiële steun aan de stichting Vrienden van Laurentius mogelijk om de kinderafdeling van het ziekenhuis vijf jaar lang te voorzien van een Virtual Reality bril en toebehoren. Deze VR-bril wordt gebruikt om kinderen goed voor te bereiden op een operatie of onderzoek in het ziekenhuis. Door kinderen vooraf al virtueel een kijkje te laten nemen op bijvoorbeeld de operatiekamer zullen ze minder angstig zijn wanneer ze daadwerkelijk geopereerd gaan worden.

Het ziekenhuis wil de VR-brillen niet alleen gaan gebruiken bij de voorlichting van kinderen, maar ook om pijn te reduceren en ter afleiding tijdens een behandeling of opname in het ziekenhuis. De brillen zullen ook buiten de kinderafdeling worden gebruikt op bijvoorbeeld de Spoedeisende Hulp en de radiologie.

De Kiwanis Club Roermond organiseert jaarlijks enkele activiteiten om fondsen te werven voor goede doelen die gericht zijn op (kwetsbare) kinderen in de regio maar ook in het buitenland. Hoogtepunt van het jaar is het Fête des Arts op eerste Pinksterdag in de voorstad van Roermond. Deze vindt ook dit jaar weer plaats op zondag 20 mei. Op en rond het pittoreske pleintje bij de Steenen Brug bieden kunstenaars uit Nederland, België en Duitsland een grote verscheidenheid aan kunst aan. De opbrengst van de kunstmarkt gaat naar de goede doelen die gesteund worden door Kiwanis Club Roermond waaronder bovenstaand project van de stichting Vrienden van Laurentius.