DUS Weert neemt niet deel aan totstandkoming nieuw programma

Foto: www.dusweert.nl

WEERT – Weert Lokaal, grote winnaar van de verkiezingen, zet in op een brede samenwerking en heeft alle politieke partijen uitgenodigd om deel te nemen aan inhoudelijke gesprekken om te komen tot een programma. Hoewel DUS Weert aanvankelijk de uitnodiging aanvaarde, trekt de politieke partij zich nu terug.

De eerste inhoudelijke bijeenkomsten zullen op 2 en 3 mei plaatsvinden en geleid worden door twee procesbegeleiders en twee vertegenwoordigers per partij. Daar meldt DUS Weert zich voor af. Eerder heeft ook de PvdA zich teruggetrokken.

‘Geen bestuurlijke verniewing’
“In de fractievergadering van 30 april is op basis van de beschikbare informatie besloten om deel te nemen aan de overleggen op 2 en 3 mei”, zegt DUS-fractievoorzitter Conny Beenders. “Vandaag hebben wij de procesafspraken en de inhoudelijke thematische basisdocumenten ontvangen. Deze stukken zijn zorgvuldig en zeer uitgebreid besproken door fractie en bestuur van DUS Weert. Na ampel overleg zijn wij tot de conclusie gekomen dat de specifieke aanpak van het proces niet past bij de wijze waarop DUS Weert invulling zou willen geven aan de totstandkoming van bestuurlijke vernieuwing. Daarom hebben wij alsnog besloten om niet deel te nemen aan de besprekingen op 2 en 3 mei.”

Vorig artikelBouw 13 appartementen boven voormalig Grand-café De Poorter
Volgend artikelKiwanis Roermond maakt Virtual Reality mogelijk voor patiëntjes Laurentius Ziekenhuis