Dameshockey: Weert verliest met 0-4 van Klein Zwitserland

Zondag speelde Weert dames 1 tegen de Haagse ploeg Klein Zwitserland. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams. Klein Zwitserland heeft de promotieklasse nog vol in bet oog en de Weerter dames strijden om de 11e plek.

De eerste helft begonnen beide teams goed. Het spel ging op en neer en speelde zich vooral af tussen de 23-meter lijnen. In de 4e minuut was het Klein Zwitserland dat een strafcorner kreeg en deze goed benutte. Stand 0-1. Weert liet het hier niet bij zitten en probeerde kansen te creëeren. Toch was het Klein Zwitserland die iedere kans wisten te scoren. Met de rust stond het dan ook 0-3.

De tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Weert kon goed mee en creëerde genoeg kansen, maar de Haagse ploeg was gewoonweg effectiever. Ze scoorde nog een keer, wat de eindstand op 0-4 bracht.

De dames hebben nog een aantal spannende en beslissende wedstrijden voor de boeg, met ploegen als Helmond (nr. 10) en Alecto (nr.11). Hier zullen de punten gepakt moeten worden, willen ze wegblijven van de play-outs. Volgende week spelen de dames tegen Amsterdamse Pinoké.

Vorig artikelHockey: HV Weert wint van HCAS
Volgend artikelGilde Opleidingen en Het Kwadrant spreken nooit over ‘laagopgeleid’