Hockey: HV Weert wint van HCAS

De mannen van Weert speelden zondag tegen nummer drie HCAS uit Asten. Weert, dat zelf op de vierde plaats stond, begon sterk aan de wedstrijd maar de eerste kans voor HCAS verdween meteen achter doelman Thijs Vullinghs. Na deze tegenslag kreeg de ploeg uit Asten een strafbal om de 0-2 te maken, maar Vullinghs redde knap. Na deze opsteker was het Weert die de wedstrijd weer naar zich toe trok. Phillip Jannes scoorde met de backhand de gelijkmaker en vlak voor rust was het wederom Phillip Jannes die scoorde uit een strafcorner, 2-1 ruststand.

Na rust zette Weert door. Pim Hendriks maakte meteen de 3-1 uit een schitterende aanval met een mooie pass van Sjors Kessels. Halverwege de tweede helft kreeg Weert een tijdstraf en kwam onder druk te staan met een speler minder op het veld. HCAS maakte de 3-2 tien minuten voor tijd, en dat beloofde nog 10 spannende minuten te worden. Door knap verdedigend werk van het hele team hield Weert stand en wist de drie belangrijke punten over de streep te trekken. Volgende week moet Weert op bezoek bij koploper Venlo, dat al zeker is van promotie.

Vorig artikelVorming nieuwe coalitie in Nederweert vergt tijd
Volgend artikelDameshockey: Weert verliest met 0-4 van Klein Zwitserland