Ook Facebookgebruikers in Midden-Limburg overwegen verwijderen account

REGIO – Het misbruik van de persoonlijke gegevens van Facebookgebruikers laat ook gebruikers in Midden-Limburg niet onbewogen. Verschillende inwoners uit Weert en omgeving overwegen hun account op te zeggen.

Facebook ligt onder vuur. De onvrede is ontstaan doordat databedrijf Cambridge Analytica mogelijk informatie van 87 miljoen gebruikers heeft misbruikt. Die gegevens zijn ingezet tijdens de verkiezingscampagne van president Donald Trump. In Nederland zou het gaan om de gegevens van 89.000 gebruikers.

Verwijderen account
Hoewel Facebookoprichter Mark Zuckerberg zijn excuses heeft aangeboden en gezegd heeft dat zijn onderneming bezig is met het een enorme operatie om het vertrouwen te herstellen, zijn veel mensen klaar met Facebook. Ze kiezen ervoor hun account te verwijderen. Of ze overwegen het.

Gebruikers uit Midden-Limburg
Ook gebruikers uit Midden-Limburg kiezen ervoor om Facebook vaarwel te zeggen. Verschillende mensen uit de regio hebben zich aangesloten bij het evenement ‘Bye bye Facebook‘ dat door het tv-programma Zondag met Lubach in het leven is geroepen. De deelnemers verwijderen vanavond om 20.00 uur gezamenlijk hun account.

Gerard Laumen uit Weert heeft daar niet op gewacht. Hij besloot zijn account gisteren al te verwijderen. ‘Het gaat me niet zozeer om de data, het gaat er vooral om dat ik er niet gelukkig en eerder ongelukkig van wordt’, schrijft hij in zijn laatste bericht op Facebook.

Ibrahim Doslu uit Weert overweegt zijn account te verwijderen: ‘Ik wil graag mijn persoonlijke Facebookpagina verwijderen, maar ik loop tegen iets aan. Namelijk het feit dat je een account nodig hebt om pagina’s te beheren. Dus ik ben aan het uitzoeken hoe ik dat ga doen. Ik heb namelijk een bijbaan als social media beheerder op mijn school.’

Voor Ibrahim gaat Facebook een stap te ver: ‘Vooral omdat Cambridge Analytica gegevens van gebruikers heeft gestolen en deze heeft gebruikt om andere profielen aan te maken. Deze profielen zijn onder andere gebruikt voor de campagne van Donald Trump. En dat kan er bij mij niet in.’

Natuurlijk er ook mensen die hun account aanhouden. Zoals Ton Wolter uit Weert die erover nadenkt zijn ‘accountant’ te verwijderen.

Controleer je account
Facebook heeft een pagina gelanceerd waarmee je kunt controleren of jouw gegevens in de handen zijn gekomen van Cambridge Analytica. Controleer het hier.

Vorig artikelHuybenhof: 16 nieuwe woningen in Horn opgeleverd
Volgend artikelParkeeroverlast rond Sint Jans Gasthuis is opgelost