Huybenhof: 16 nieuwe woningen in Horn opgeleverd

LEUDAL – Het Schoolpad in het historische hart van Horn heeft een ware metamorfose ondergaan. Door de nieuwbouw van 9 patiowoningen en 7 gezinswoningen is er een kleinschalig hofje ontstaan op de voormalige Rooswinkellocatie. Het project heeft de naam Huybenhof gekregen en is ontwikkeld door Herontwikkeling Haelen-Horn B.V.

Samenwerkingsverband
Herontwikkeling Haelen-Horn B.V. is een samenwerkingsverband tussen Wonen Zuid en Jongen Projectontwikkeling (VolkerWessels). Beiden zijn geen onbekenden in het groene Leudal. De komende jaren gaan ze nog meer projecten realiseren. Zowel in Haelen als in Horn.

Twee fases
Het project Huybenhof bestaat uit twee fases. De eerste fase is in 2010 opgeleverd en bestaat uit 10 zorgwoningen voor Stichting Dichterbij. Door de economische recessie heeft de tweede fase iets langer op zich laten wachten, maar is nu toch ook gerealiseerd.

Verschillende woningtypes
De tweede fase bestaat uit 9 patiowoningen en 7 gezinswoningen. Het gros met 3 slaapkamers. Met dit project komen we tegemoet aan de behoefte aan huurwoningen in de kern van Horn. Op loopafstand van alle voorzieningen. Wonen Zuid zorgt voor het beheer en verhuur van de woningen. De woningen zijn allemaal verhuurd.

Energiezuinig
De woningen hebben allen energielabel A++ en zijn daarmee zeer energiezuinig. Tevens zijn de woningen voorzien van zonnepanelen. Hiermee krijgen de nieuwe bewoners niet alleen een mooi en comfortabel huis. Ze besparen hierdoor ook op hun energiekosten.

Vorig artikelOM eist celstraf tegen broers uit Echt na mishandeling tijdens nieuwjaarsnacht
Volgend artikelOok Facebookgebruikers in Midden-Limburg overwegen verwijderen account