Parkeeroverlast rond Sint Jans Gasthuis is opgelost

WEERT – Dankzij de aanleg van vijftig extra parkeerplaatsen bij het Sint Jans Gasthuis zijn de parkeerproblemen nagenoeg opgelost. Dat zegt de directie van het Weerter ziekenhuis tegenover Dagblad De Limburger.

Vorig jaar stroomden er klachten van omwonenden binnen bij de gemeente en het SJG. Buurtbewoners konden hun auto niet kwijt bij hun woning.

Opgelost
Op het terrein van het SJG was een tekort aan parkeerplaatsen. Doordat het niet meer was toegestaan te parkeren in de Graafschap Hornelaan, parkeerde het personeel en bezoekers op drukke tijden hun bolide in omliggende straten. Straten als de Johan van Hornestraat, Voogdenstraat en Schuttebeemd, waar nog geen parkeervergunning nodig is, raakten daardoor overvol.

Aan de achterkant van het ziekenhuis zijn nu vijftig extra parkeerplaatsen aangelegd. Sindsdien zijn er volgens de directie van het SJG nagenoeg geen klachten meer binnengekomen.

Vorig artikelOok Facebookgebruikers in Midden-Limburg overwegen verwijderen account
Volgend artikelSuzanne Winters volgt Leon Kusters op als fractievoorzitter Weert Lokaal