OM eist celstraf tegen broers uit Echt na mishandeling tijdens nieuwjaarsnacht

ECHT-SUSTEREN – Het Openbaar Ministerie beschuldigt twee broers uit Echt ervan dat ze tijdens nieuwjaarsnacht een man van het leven wilden beroven en eist daarom twee jaar celstraf, waarvan acht maanden voorwaardelijk.

Dat schrijft Dagblad de Limburger. De rechter doet over twee weken uitspraak. De twee broers van 19 en 20 jaar liepen samen met een groep vrienden na het vieren van oud en nieuw naar huis. Ze zouden baldadig gedrag vertonen, waarop een man die zijn hond uitliet hen op aansprak. Daarop stapten de broers op de man af.

Vechtpartij
Vervolgens ontstond er een vechtpartij. Getuigen vertelden tegen de rechtbank dat de hondenbezitter zich probeerde te verdedigen. Dat lukte echter niet. Hij viel op de grond en werd tegen zijn hoofd geschopt. De broers vluchtten. In het ziekenhuis werd zwaar hersenletsel geconstateerd bij het slachtoffer. Het Openbaar Ministerie is van mening dat de broers de man van het leven wilden beroven. Daarom hoorden zij twee jaar celstraf, waarvan acht maanden voorwaardelijk, tegen zich eisen.

De jongste broer werd naar eigen zeggen ‘zomaar geslagen’. “Vervolgens werd het een één tegen één gevecht, waarvan ik me niet alles meer herinner. Toen hij stond, gaf ik hem wel een high kick.” Het OM verwijt hem dat hij is weggegaan terwijl het slachtoffer er slecht aan toe was. Zijn broer toonde in de rechtszaal meer medeleven. “Hoewel ik onschuldig ben, vind ik het erg voor het slachtoffer.”

Vorig artikelStart werkzaamheden voor omdraaien rijrichting Brugstraat
Volgend artikelHuybenhof: 16 nieuwe woningen in Horn opgeleverd