Landelijke Opschoondag in Cranendonck: 50 mensen, 50 zakken

CRANENDONCK – De Landelijke Opschoondag was afgelopen zaterdag 24 maart voor 50 mensen de aanleiding om in de eigen buurt aan de slag te gaan. Samen haalden zij 50 afvalzakken vol zwerfafval op. Een goed resultaat voor de eerste opschoondag in Cranendonck en meteen de start voor de duurzame aanpak van zwerfafval in de gemeente.

In Budel, Maarheeze en Soerendonk gingen verschillende groepen aan de slag om de eigen omgeving op te schonen. Ook in Soerendonk werden in de buurt Molenheide al in de ochtend de knijpers ter hand genomen. In de middag gingen Buurttuin Maarheeze, Pro6 en de Dorpsraad Zurrik aan de slag. De kinderen van de buurttuin hadden hun speelgoedtractoren omgedoopt tot vuilniswagens. Na afloop had de gemeente een drankje en lekkernij klaargezet voor alle helpers.

Start van integrale en duurzame aanpak
De organisatie van de Landelijke Opschoondag is het startschot van de integrale en duurzame aanpak van zwerfafval in Cranendonck. In de komende jaren zetten we de subsidie die door het Afvalfonds beschikbaar is gesteld duurzaam in door extra activiteiten en acties uit te voeren om zwerfafval terug te dringen. Zo worden hotspots aangepakt (plaatsen waar veel zwerfvuil ligt), is er aandacht voor zwerfvuil rondom evenementen en gaat educatie een belangrijk onderdeel worden en blijven. Denk aan gastlessen en opruimacties rond de scholen. Samen maken we een vuist voor een schoon Cranendonck.

Vorig artikel12 scouts uit Weert naar Amerika voor avontuur van hun leven
Volgend artikelTeam Mennen: samen de Alpe d’Huez op, samen de strijd aan gaan