Team Mennen: samen de Alpe d’Huez op, samen de strijd aan gaan

WEERT – Team Mennen neemt deel aan Alpe d’HuZes. Ieder met zijn eigen gedachten, maar met één doel: kanker overwinnen! Samen gaan ze geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Op 8 en 9 mei organiseert Team Mennen een gezellig diner voor het goede doel.

Team Mennen legt uit waarom ze deelneemt. ‘Het machteloze gevoel, dat deze vreselijke ziekte met zich meebrengt, willen wij omzetten in een strijdvaardige verbondenheid. Samen naar de top! Wij, Carla, Henk, Lizette en Saskia, gaan deze berg wandelend trotseren.

In 2012 is ‘os pap’ overleden aan de gevolgen van kanker. Waar we op zaterdag nog een prachtig feest hebben gevierd voor mijn ouders hun gouden bruiloft, kregen wij op dinsdag verschrikkelijk nieuws. Kanker, uitgezaaid, onbehandelbaar. Deze drie woorden horen niet in één zin, maar toch was dit de diagnose die mijn vader kreeg. De drie weken die volgden waren als achtbaan, met een fataal einde.

Lizette: Ik verloor ook mijn lieve papa aan deze vreselijke ziekte toen ik 12 jaar oud was. Ik heb veel respect voor mijn moeder die op jonge leeftijd achterbleef met drie opgroeiende kinderen. Nu ik zelf de leeftijd van 50 heb bereikt, besef ik me des te meer hoe moeilijk zij het moet hebben gehad.

Helaas waren onze vaders niet de enigen. Jaarlijks krijgen in Nederland zo’n 100.000 mensen de diagnose kanker. In de strijd tegen kanker ervaren zowel patiënten als hun dierbaren een groot gevoel van onmacht. Alpe d’HuZes is opgericht met als doel de onmacht die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht. Dit doen we door met zo veel mogelijk mensen steeds weer de grenzen van het onmogelijke te verleggen. Opgeven is géén optie!’

Vorig artikelLandelijke Opschoondag in Cranendonck: 50 mensen, 50 zakken
Volgend artikelGoede Doelen Collecte ‘Weert Collecteert’ van 9 t/m 13 april 2018