Nieuwe leden gemeenteraad Cranendonck bekend

CRANENDONCK – De definitieve uitslag van de verkiezingen is vastgesteld door het centraal stembureau op het gemeentehuis. De nieuwe leden van de gemeenteraad zijn tijdens de zitting bekend gemaakt. De burgemeester tekende als voorzitter van het stembureau de zogenaamde benoemingsbesluiten.

Nieuwe leden gemeenteraad
De nieuwe gemeenteraad van Cranendonck bestaat uit:

 • Karel Boonen, Cranendonck Actief!
 • Jan van Tulden, Cranendonck Actief!
 • Patrick Beerten, ELAN
 • Carry van Rooij, ELAN
 • Jos Derks, ELAN
 • Martien Beliën, ELAN
 • Frans Kuppens, CDA
 • Janneke van Happen, CDA
 • Frank van Leeuwen, CDA
 • Carin Gimblett-van Weert, CDA
 • Hans Teklenburg, CDA
 • Eric Peeters, CDA
 • Jordy Drieman, VVD
 • Willem Swinkels, VVD
 • Wim Aarts, Pro6
 • Marie Beenackers, Pro6
 • Anja van de Burgt, Pro6
 • Kenneth Kuppens, Pro6
 • Frits van der Wiel, Pro6

Afscheid voormalige raadsleden
De raadsleden die in de nieuwe gemeenteraad niet meer terugkeren nemen tijdens de raadsvergadering op dinsdag 27 maart afscheid. Dit zijn de raadsleden: Dhr. Koen van Laarhoven (Cranendonck Actief!), Mevr. Erica de Graaf-van Alphen (Cranendonck Actief!), Dhr. David Morgan (Cranendonck Actief!), Mevr. Roberta Bergmans-Lemmers (Cranendonck Actief!), Mevr. Leonie Bruggink- van der Steen (ELAN), Dhr. Ad van der Weiden (CDA), Dhr. P. van Cranenbroek, (CDA), Frans Strik (CDA), Dhr. Henk van Lint (PvdA), Dhr. Sjaak den Breejen (VVD).

In deze raadsvergadering neemt de gemeenteraad in de oude samenstelling een besluit over de toelating van de net gekozen raadsleden. Dat doen zij op advies van de Commissie geloofsbrieven, die heeft onderzocht of de raadsleden voldoen aan de eisen die de Gemeentewet stelt.

Installatie nieuwe raad
Op 29 maart installeert de burgemeester alle raadsleden tijdens de raadvergadering. Zij leggen daarvoor de eed of verklaring en belofte af. Daarna zijn zij officieel raadslid en kunnen zij beginnen met hun werk als raadslid. In deze raadsvergadering moeten zij direct een belangrijk besluit nemen: het vaststellen van de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Cranendonck. Ook besluit de nieuwe gemeenteraad wie er zitting nemen in de vertrouwenscommissie die deze voordracht moet voorbereiden.

Vorig artikelBouw van 8 tweekappers in wijk Laarveld Weert
Volgend artikelRené Laenen benoemd tot informateur voor nieuw bestuur Weert