Comm op! Bedrijven helpen vrijwilligersorganisaties 1 dag met hun communicatie uitdaging

WEERT – Goedbezig Weert, onderdeel van Punt Welzijn, organiseert op 30 mei in Weert de eerste editie van het evenement Comm op! Het is de bedoeling dat op deze dag  een team van Weerter communicatie- en marketingprofessionals vrijwillig werken aan het oplossen van  de communicatie-uitdagingen van drie vrijwilligersorganisaties. Te denken valt aan uitdagingen op het gebied van naamsbekendheid, ledenwerving of relatiebeheer. Geïnteresseerde vrijwilligersorganisaties én bedrijven met communicatie- specialisten kunnen zich vanaf nu aanmelden voor dit evenement.

Ontstaan van het initiatief
Natasja van Eijsden, zelf communicatie professional, is initiatiefneemster en heeft contact gezocht met Goedbezig Weert om samen deze dag te organiseren. Natasja vertelt: “Ik heb meegedaan aan een soortgelijk project in Eindhoven en was meteen enthousiast. Omdat ik ‘in between jobs’ zat, had ik daar tijd voor. Ik dacht naderhand: Waarom hebben we dit niet in Weert? Want ik zie dat Weert veel mooie organisaties heeft die zich inzetten voor de samenleving. En of het nu om een sportvereniging, culturele vereniging of een evenement gaat, ik gun het vrijwilligersorganisaties om ze 1 dag per jaar vooruit te helpen met hun communicatie of marketing uitdagingen. Zodat wij ze een boost kunnen geven in het goede werk dat ze doen. Dat kan variëren van advies over hoe ze meer leden  kunnen krijgen, meer donaties kunnen ontvangen of meer bekendheid kunnen creëren.” 

Aanmelden vrijwilligersorganisaties
Heeft uw vrijwilligersorganisatie een communicatie uitdaging? Meld u dan aan voor een dag lang ondersteuning. Voorbeelden van communicatie uitdagingen zijn: Te weinig mensen weten uw organisatie te vinden, er komen onvoldoende mensen op activiteiten af, mensen weten niet wat uw organisatie doet of verwarren deze met een andere vereniging of stichting, het donateurs- of ledenbestand loopt terug of u zoekt versterking van uw netwerk binnen de gemeente.

Aanmelding (tot uiterlijk 15 april) gaat via het google aanmeldformulier dat te vinden is op www.goedbezigweert.nu. Er worden 3 organisaties geholpen en deze moeten met minstens twee personen vertegenwoordigd zijn op 30 mei om samen met een team van professionals aan de slag te gaan. Er moet sprake zijn van een vereniging of stichting uit Weert die gerund wordt door vrijwilligers. We streven vanuit de organisatie naar een mix van vrijwilligersorganisaties en communicatie uitdagingen. Wordt u niet geselecteerd voor Comm op! dan kijkt Goedbezig Weert of we u op een andere manier kunnen ondersteunen of hierin kunnen bemiddelen. Organisaties kunnen bij vragen contact opnemen met Simone de Back van Goedbezig Weert, via email [email protected] of telefoon 0495-697900.

Aanmelden bedrijven
Wij zoeken ook Weerter bedrijven die hun marketing- en communicatieprofessionals een dag beschikbaar willen stellen. De bottom-line van Comm op! is dat op 1 dag een relevant communicatie- en marketingprobleem wordt opgelost. Van probleemanalyse tot en met oplossing. Met uitdagingen die in het bedrijfsleven ook spelen. Doordat ervaren marketing- en communicatieprofessionals samen met enkele afgevaardigden van de vrijwilligersorganisaties tijdens de dag samenwerken, ontstaat bovendien kruisbestuiving en wederzijds begrip. Aanmelden kan via Simone de Back, via email [email protected] of telefoon 0495-697900.

Vorig artikelInschrijvingen Kivakemo 2018
Volgend artikelMedewerkers Trespa krijgen 5,25% loonsverhoging