Zorgeloos leven, ook dát doen we samen

NEDERWEERT – Verbinden, meedoen, aanspreken en doorgeven. Via deze route wil het CDA de gemeente Nederweert klaar maken voor de toekomst. In een korte serie vertellen we waar we onze pijlen de komende vier jaar op richten. Vandaag
het derde thema van onze ambitieagenda: Zorgeloos leven.

We hebben het al vaker gezegd. De gemeente Nederweert maken we samen. Niemand
uitgezonderd; elke burger telt en doet mee. Het CDA vindt dan ook dat iedereen recht heeft op goede zorg en actief moet kunnen deelnemen aan onze samenleving. Initiatieven die dit stimuleren, zoals begeleiding bij (digitale) leesvaardigheid, kunnen rekenen op onze steun.

Net als alle andere projecten vanuit de samenleving die de betrokkenheid van mensen
vergroten en onze gemeenschap versterken. Voor ons gaat het niet om leeftijd, afkomst of eventuele beperkingen. Iedereen verdient het beste, het draait om mensen. We zijn er om elkaar te helpen, nemen verantwoordelijkheid voor onszelf en elkaar. Als het op eigen kracht of met hulp van de omgeving niet lukt, biedt de overheid de helpende hand.

Een prachtig voorbeeld van die burgerkracht is het Ospels Steunpunt in gemeenschapshuis Haaze-Hoof dat 24 uur per dag klaarstaat voor inwoners met hulpvragen. Of de Open Eettafel in de kerk van Budschop die om de twee weken een warme maaltijd serveert, waarbij kinderen liedjes zingen en meehelpen om de tafels te dekken. Onze fractieleden brachten onlangs een bezoek aan deze initiatieven. Ze spraken met vrijwilligers en raakten diep onder de indruk.

Andere fractieleden gingen in gesprek met horecaondernemer Paul van der Sande die
diverse projecten ondersteunt die de Nederweerter gemeenschap versterken. Paul is
positief over de houding en medewerking van de gemeente, maar pleit richting burgers ook
voor meer afwisseling bij het organiseren van evenementen. Een signaal om serieus te
nemen.

Zorgeloos leven vraagt natuurlijk ook om goed onderwijs. Wij maken ons sterk voor
maatschappelijk betrokken basisonderwijs in elke kern. Daarbij ondersteunen we het
verenigingsleven als belangrijkste aanbieder van buitenschoolse activiteiten. Hier ontmoeten en inspireren we elkaar, hier ontplooien we nieuwe initiatieven en geven we onze kennis door aan volgende generaties. Hier manifesteert zich de samenleving die we voor ogen hebben en waar we ons graag voor inzetten. Een gemeenschap waarin iedereen meedoet. Waarin we bruggen bouwen, elkaar aanspreken en naar het beste streven voor toekomstige generaties.

Kortom: Samen leven, samen doen! Doet u met ons mee?

Vorig artikelZuster Herma Heister 100 jaar
Volgend artikelFatima krijgt bezoek van Sandra Beckerman, Tweede Kamerlid SP