Fatima krijgt bezoek van Sandra Beckerman, Tweede Kamerlid SP

WEERT – Op woensdagavond 14 maart organiseerde de Weerter SP-afdeling een huiskamerbijeenkomst in de Huiskamer van Fatima aan zet. SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman was vanuit Groningen speciaal naar Weert afgereisd om in gesprek te gaan met bewoners van Fatima. En ook de hele top-10 van de kandidatenlijst uit Weert was aanwezig om met de bewoners in gesprek te gaan.

De bijeenkomst in Weert is een onderdeel van een reeks huiskamerbijeenkomsten door het hele land, waar SP’ers altijd te vinden zijn in de buurt. Voor de avond zijn de bewoners van Fatima uitgenodigd. Ook de SP-kandidaten hadden vrienden en familie uitgenodigd. De SP gaat ook de buurt in als er geen verkiezingen zijn. De afgelopen jaren steunde de partij bewoners van Boshoven bij het behoud van de fietsoversteek en stond de partij bewoners van Keent bij om de St. Josephstraat veilig te maken.

In haar inleiding gaf Sandra Beckerman aan vooral te luisteren naar bewoners om die informatie in haar werk als Kamerlid te gebruiken. Tijdens de avond ging het onder andere over wonen, werk en de positie van minima in Weert. De zorg was ook een belangrijk gespreksonderwerp. Ook SP wethouder Paul Sterk was bij de avond. De conclusie was vooral dat ondanks de landelijke bezuinigingen, de zorg in Weert goed geregeld is. Een buurtbewoner vertelde hoe het is om mantelzorger te zijn. Ook kwam verkeersveiligheid en parkeren in de wijk aan de orde. Met de bewoners is afgesproken na de verkiezingen dit samen op te pakken.

Wilt u het actieprogramma van de SP bekijken en wie de 40 personen op de kandidatenlijst zijn? Dat kan via deze link: https://weert.sp.nl/

Vorig artikelZorgeloos leven, ook dát doen we samen
Volgend artikelKids Jong Nederland op bezoek bij familie van de Kruijs