Weer successen voor Fresh Allstars breakdancers

WEERT – De afgelopen week waren de breakdancers van de Fresh Allstars succesvol in 3 verschillende competities. Deze vonden plaats in Valkenswaard, Roermond en Lyon (Frankrijk).

In Valkenswaard vond afgelopen zaterdag de competitie Spring Breaks plaats. Een wedstrijd die speciaal gericht is op jonge dansers. Tijdens de ‘crew vs. crew battle’, waar teams het tegen elkaar opnemen, behaalden de dansers van Fresh na een aantal spannende battles uiteindelijk de eerste plek.

Op zondag deden de Fresh Allstars ook mee aan een 2vs2 kids battle in Roermond genaamd ECI Breaks, waar veel dansers uit het zuiden van het land aanwezig waren. De Weerter dansers namen uiteindelijk de eerste, tweede en zelfs derde plek mee naar huis. Kers op de taart was de overwinning van een 4 tegen 4 battle voor volwassenen in Lyon Frankrijk.

De dansers Cis Brans (14), Lorenzo Caboni (12), Paulos Claessens (17) en Sam Teunis (15) namen het afgelopen zaterdag op tegen 18+ groepen uit Frankrijk, België, Kameroen en Italië. Na drie spannende knock-out battles wisten ze in de finale de Italianen te verslaan. Met een mooie beker en flink wat prijzengeld vlogen de jongens op zondag weer terug naar huis met heel veel nieuwe inspiratie en een uiterst voldaan gevoel. Veel tijd om bij te komen van het weekend was er niet. Afgelopen maandag werd er weer hard getraind voor de volgende battles.

Vrijdag 16 maart stapt trainer Raymon Truijen samen met Lorenzo Caboni (12) alweer in het vliegtuig. Lorenzo zal voor het eerst een battle bijwonen in Minsk, Wit-Rusland. In de loop van het jaar zullen de Fresh Allstars nog deelnemen aan battles in Moskou (Rusland), Philadelphia (USA), Engeland, Frankrijk, België en Duitsland.

Tot slot zal Raymon Truijen samen met Paulos Claessens in mei afreizen naar Tokio (Japan). Paulos neemt daar deel aan de halve finale van de Jeugd Olympische Spelen, waar hij zich samen met 3 andere Nederlandse dansers afgelopen jaar voor had geplaatst.

Aan deze Olympische spelen is voor het eerst breakdance toegevoegd.  Deze spelen vinden in oktober plaats in Buenos Aires in Argentinië.

Meer informatie op www.freshallstars.com

 

Vorig artikelGevelfonds van start om uitstraling panden binnenstad Weert te verbeteren
Volgend artikelHooglopende discussie of Nederweert toch als geboorteplaats in paspoort kan