Hooglopende discussie of Nederweert toch als geboorteplaats in paspoort kan

NEDERWEERT | WEERT – De discussie die het CDA raadslid Mark Hoeben losmaakte over of het mogelijk is dat kinderen die in het Weerter ziekenhuis worden geboren toch Nederweert als geboorteplaats in hun paspoort krijgen barstte op social media los.

Onderstaande reactie van SJG-gynaecoloog Ivo van Dooren zorgde ervoor dat zelfs L1 opnames kwam maken in het Weerter ziekenhuis. Maar ook wethouder Van Eersel had een oplossing.

SJG-gynaecoloog Ivo van Dooren: ‘Het is in ieder geval niet mogelijk om een verloskamer in het SJG tot Nederweerts grondgebied te laten verklaren. Dat hebben we al eens geprobeerd voor de cliënten uit Budel. Dezelfde discussie speelt nu in Zuid-Limburg waar de Sittardse bevolking nu aangewezen is op de verloskamers in Heerlen en het merendeel vooral niet Heerlen in het paspoort willen hebben staan.’

Wethouder Frans van Eersel uit Weert: ‘Als je in het Ziekenhuis middels een stuk grondgebied als Nederweertenaar geboren wil worden is dat wel een moeilijke en lange weg. Enerzijds begrijp ik het standpunt, maar los het dan ook zelf op. Zorg voor een verloskamer in Nederweert. Dat gaat wat sneller.’

 

Vorig artikelWeer successen voor Fresh Allstars breakdancers
Volgend artikelSlachtoffer seksueel misbruik sleept Congregatie van de Heilige Geest uit Weert voor de rechter