Burgemeester Cranendonck sluit perceel en gebouwen na vondst hennepkwekerij

MAARHEEZE – Burgemeester de Wijkerslooth van de gemeente Cranendonck heeft besloten een gedeelte van de bedrijfsgebouwen aan de Horriken 1 in Maarheeze tijdelijk te sluiten nadat bij een brand een hennepkwekerij was aangetroffen.

Tijdelijke sluiting
Een gedeelte van de bedrijfsgebouwen is gesloten tot 22 augustus 2018. Tot die tijd is het verboden de gebouwen te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Cranendonck een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. De eigenaar van het perceel en de gebouwen is vooraf per brief geïnformeerd.

Wet Damocles
De sluiting gebeurt op basis van vastgesteld gemeentelijk beleid en artikel 13b van de Opiumwet. Deze wet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld Drugsoverlast
Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Cranendonck en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

Vorig artikelLeren zeilen tegen een gunstig tarief in Belgische buurgemeenten
Volgend artikelAanhouding verdachte vuurwerk gooien