Leren zeilen tegen een gunstig tarief in Belgische buurgemeenten

KINROOI – Alle inwoners van zeven Limburgse gemeenten – Bocholt, Bree, Kinrooi, Maaseik, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek en Peer – kunnen tegen een gunstig tarief leren zeilen op de mooie Maasplassen in Kinrooi. Start to Sail dat in 2015 gelanceerd werd voor de Kinrooise inwoners is dit jaar dankzij Sport Vlaanderen en Sailcenter Limburg uitgebreid naar alle gemeenten van de Buurtsportdiensten.

Schepen van sport Ivo Vleeschouwers:  Kinrooi vormt samen met zes naburige gemeenten al jaren de Buurtsportdiensten. De sportdiensten van deze zeven gemeenten – Bocholt, Bree, Maaseik, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Peer en Kinrooi – organiseren samen al diverse geslaagde evenementen zoals het bosloop- en badmintoncriterium waarbij beurtelings in één van de gemeenten een treffen plaatsvindt. In die optiek konden in het verleden enkel de 50-plussers uit de zeven gemeenten leren zeilen. Anno 2018 kunnen we dit initiatief echter aanbieden aan àlle inwoners van de zeven gemeenten van de Buurtsportdiensten !

Burgemeester Jo Brouns:  De gemeente Kinrooi is met zijn talrijke waterplassen als een natte droom voor de (zachte) waterrecreant. Vissen, duiken, surfen, kite-surfen, zeilen, …: het kan allemaal in ons waterrecreatiegebied. Vorig jaar werden we door Sportvisserij Vlaanderen nog uitgeroepen tot Meest visvriendelijke gemeente. Vlakbij De Spaanjerd, de best uitgeruste en modernste jachthaven van West-Europa, ligt ook Sailcenter Limburg. Samen met deze externe partner ontwikkelde de gemeentelijke sportdienst in 2015 een nieuw concept, namelijk Start to Sail.

Schepen van sport Ivo Vleeschouwers:  In de voorbije jaren leerden bijna 70 inwoners uit Kinrooi en een twintigtal 50-plussers uit deze zes andere gemeenten zeilen in Kinrooi.  Omdat Sport Vlaanderen nu subsidies voor regionale samenwerkingsinitiatieven zoals de buurtsportdiensten voorziet, kunnen we op een groter publiek mikken.  Iedereen die interesse heeft in het initiatief kan vrijblijvend langskomen tijdens het infomoment op donderdag 29 maart tussen 19u00 en 21u00 bij Sailcenter Limburg.  Wie er die avond niet kan zijn, mag ook altijd info opvragen bij de sportdienst of Sailcenter Limburg zelf.

Anneke Crijns, Sailcenter Limburg: We zijn enthousiast dat we in samenwerking met Sport Vlaanderen, de gemeente Kinrooi en de Buurtsportdiensten deze zeilcursussen kunnen aanbieden. De cursus bestaat uit een reeks van zes lessen van telkens 2,5 uur. Met een groepje van vier personen kost het 120 euro per persoon. In een groepje van drie personen, kost de cursus 157,50 euro per persoon. Dit is beduidend lager dan het normale tarief.  Bovendien moet je niet over een zeilboot beschikken: die is inbegrepen in het cursusgeld en zelfs na het behalen van het diploma nog beschikbaar voor de afgestudeerden tot 31 oktober 2018. Tot slot krijgen de cursisten toegang tot de clubzeilen app zodat je op de hoogte gehouden wordt wanneer iemand wil zeilen en daarvoor een zeilmaatje zoekt.

Inschrijven kan via http://www.sailcenterlimburg.com/project/start-to-sail./

Meer info is verkrijgbaar bij:

Vorig artikelPrijsvraag: Wie verzint een nieuwe naam voor de hondenclub
Volgend artikelBurgemeester Cranendonck sluit perceel en gebouwen na vondst hennepkwekerij