2 maart 1907: Een daalder per jaar

Kanton Weert 2 maart 1907

Met trots meldt de uitgever van het Kanton Weert, Stoomboek en steendrukkerij  Emmanuel Smeets, dat tegen vooruitbetaling van 1,50 gulden de krant in Nederland aan huis wordt bezorgd. Een kwartaalabonnement kost 50 cent. Voor Belgische abonnees kost de krant drie gulden. Abonnees in de ‘overige rijken’ betalen 3,40 gulden.

In de eerste decennia van de twintigste eeuw is het blad niet alleen gevuld met plaatselijk nieuws. Het landelijke en internationale nieuws komt ook uitgebreid aan bod.
Daarvoor wordt met grote regelmaat gebruikgemaakt van berichten in nationale en internationale kranten. Daarnaast zijn ook redactionele artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen te lezen.

Op de voorpagina van de editie van 2 maart 1907, dat uit veertien pagina’s in drie delen bestaat, staat een artikel over alcoholisme, armenzorg en armenbezoek. Er is ook een artikel over schoolspaarbanken opgenomen.

Van de scheepsramp van het schip ‘Berlin’ bij Hoek van Holland wordt uitgebreid verslag gedaan. In het artikel komen het bezoek van Prins Hendrik aan drie overlevenden van de ramp en de aandacht die met name de Duitse pers hieraan besteedt,  aan de orde.
Verder staan in de krant uiteraard heel wat advertenties en dat niet alleen van de plaatselijke middenstand.

Opmerkelijk zijn de vele aankondigingen door notarissen van publieke verkopen per opbod van huizen en van huisraad tot houtopstanden.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelVan mooi wonen naar fijn leven
Volgend artikelWoonzorgcentrum Hornehoof in hartje Weert open voor publiek