Woonzorgcentrum Hornehoof in hartje Weert open voor publiek

WEERT – Het fonkelnieuwe woonzorgcentrum Hornehoof in het centrum van Weert is voor het eerst toegankelijk voor publiek. Stichting Land van Horne en Wonen Limburg houden op zaterdag 17 maart een open dag.

Het thema van de open dag is: Kloppend hart van zorg, welzijn en wonen. Wie wil, kan een kijkje komen nemen en beleven hoe het is om in het nieuwe Hornehoof te wonen, om er zorg te ontvangen, te werken of vrijwilligerswerk te verrichten. Een uitgestippelde route leidt de bezoekers langs diverse ruimtes en informatiestands, waardoor zij ervaren wat er allemaal in dit moderne woonzorgcentrum gebeurt. Natuurlijk is er ook informatie over de zorg, werken, opleidingen en vrijwilligerswerk bij Land van Horne.

Nieuwbouwproject
Hornehoof is een nieuwbouwproject van Wonen Limburg. Waar eerst de Torenflat en zorgcentrum Van Berloheem stonden, staan nu drie prachtige gebouwen waarin mensen zelfstandig wonen in de 30 grote zorgappartementen, thuiszorg ontvangen of beschermd wonen in de vijf groepswoningen voor ouderen met dementie of zelfstandig wonen in de 59 huurappartementen van Wonen Limburg. Ook zijn er verblijfsmogelijkheden waar mensen revalideren. In het woonzorgcentrum zelf is de gezellige ontmoetingsruimte ’t Gaffel de centrale plek. Bewoners en buurtgenoten ontmoeten elkaar hier onder het genot van een kopje koffie of tijdens een van de vele activiteiten die een groep enthousiaste bewoners organiseert.

Hornehoof
Iedereen is welkom op zaterdag 17 maart tussen 14.00 en 17.00 uur. Woonzorgcentrum Hornehoof ligt aan de Vogelsbleek 20 in Weert. Er is beperkt betaald parkeren, dus kom lopend of met de fiets, als dat kan. Voor meer informatie over de open dag: www.landvanhorne.nl of T 0900 333 55 55.

Vorig artikel2 maart 1907: Een daalder per jaar
Volgend artikelVandaag en morgen sneeuw verwacht in Limburg