Afvalbingo in Nederweert tijdens Landelijke Opschoondag

NEDERWEERT – Op zaterdag 24 maart is de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon. Een dag waarop (buurt)verenigingen, scholen, winkeliers, bedrijven en gemeenten samen het zwerfafval in hun buurt opruimen. Iedere gemeente kan op zijn eigen manier invulling geven aan deze dag.

Maak je buurt schoon en win een barbecuefeest!

In de gemeente Nederweert kan dit jaar voor het eerst de Afvalbingo worden gespeeld. De deelnemers maken hiermee kans op een barbecuefeest ter waarde van € 500,-! Aanmelden kan tot donderdag 1 maart.

Win een barbecuefeest
De Afvalbingo is een unieke kans voor iedere buurt, vereniging, school of club om een prachtig barbecuefeest te winnen (t.w.v. € 500,-). En dat is dubbele winst, want iedereen wint immers ook al een schone buurt en dus een prettige leefomgeving. Het ludieke spel komt overwaaien uit Brabant waar al vele succesvolle edities in meerdere gemeenten plaatsvonden.

Hoe werkt de Afvalbingo?
De Afvalbingo is een spel voor jong en oud. Verenigingen nemen deel door in hun eigen buurt het zwerfafval op te ruimen. Een paar uurtjes is al genoeg om een aantal volle afvalzakken te verzamelen. Iedere zak krijgt een code; alle zakken samen vormen een unieke bingocode waarmee je kans maakt op de barbecue!

En de kinderbingo?
Kinderen spelen ook hun eigen bingospel. Door de verschillende soorten afval die ze opruimen af te strepen op hun eigen bingokaart, verdienen ze een mooi extra prijsje.
Aanmelden De gemeente zorgt voor de benodigde materialen. Meedoen? Meld uw vereniging, buurt, club of school dan aan vóór donderdag 1 maart! Voor meer informatie of aanmeldingen mailt u naar
[email protected]

Overlast zwerfafval tegengaan
De Afvalbingo is één van de activiteiten die we ondernemen om de openbare ruimte leefbaar en schoon te houden. Dit jaar investeert de gemeente opnieuw in het tegengaan van overlast door zwerfafval samen met ondernemers en betrokken bewoners aan te pakken. De handen uit de mouwen

Dat doen we o.a. door voorlichtingsprojecten en interventies bij zwerfafvaloverlast. De openbare ruimte is van ons allemaal. Door samen de handen uit de mouwen te steken, houden we de gemeente leefbaar.

Benieuwd wat er in Nederweert nog meer ondernomen wordt op het gebied van zwerfafval? Hebt u zelf een goed idee voor een activiteit of wilt u ook aan de slag om uw buurt schoon en mooi te houden? Laat het ons weten via [email protected]

We hopen op veel aanmeldingen. Hebt u een paar uurtjes tijd op zaterdag 24 maart?

Vorig artikelRaadslid Antoine Hekers en Paulien van Mierlo op NPO Radio 1
Volgend artikelWoodstoks 2018 op Stokershorst